Pieci iemesli, kāpēc apēst ne tikai Lieldienu olu

ilzel
ilzel 2. aprīlis 2010 00:00
467

 

Pieci iemesli, kāpēc tomēr apēst savu Lieldienu olu

{smallpic:1}

1. Labi acīm

Olas satur mikroelementus, kas nāk par labu acu veselībai, pasargā acis no gaismas ietekmes. Pēc 65 gadiem regulāri jāēd olas, lai nodrošinātu labas redzes saglabāšanos.

2. Proteīni

Vidēja lieluma ola satur aptuveni 6 gramus proteīnu, kā arī 9 svarīgas aminoskābes. Šīs aminoskābes atbild par muskuļu augšanu, ievainojumu sadzīšanu, un dažas pat pilda antioksidantu lomu.

3. Uzlabo smadzeņu darbību

Olās ir B grupas vitamīni, kuri pētījumos ir apstiprinājuši, ka spēj uzlabot spriešanas spējas, atmiņu, kā arī citas smadzeņu funkcijas. Neseni pētījumi (pagaidām vēl daži) ir parādījuši, ka šie B grupas vitamīni veic arī aknu aizsargfunkciju un pat samazina risku saslimt ar daža paveida vēžiem.

4. Imunitātes celšana un kaulu veselība

Vitamīns D, kas atrodams olas dzeltenumos, palīdz uzsūkties kalcijam, līdz ar to tas nāk par labu kauliem, kā arī uzlabo vispārējās imunitātes spējas. 

5. Veseli mati un nagi

Olas satur tik daudz vitamīnu -  A, C, E un B grupas vitaminus, kas visi kopā nāk par labu matu struktūrai un nagu veselībai. 

 

Ilze Lipska, Sieviešu Kluba Uztura redaktore

 

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies