Nepareiza ēšana

Autors: Sieviešuklubs.lv, 2013. gada 12. novembris, 00:00:00
Nepareiza ēšana

Jau pirms tūkstoš gadiem Avicenna ir teicis, ja cilvēks ir saslimis,

pirmkārt viņam jāatsakās no ēdiena,

otrkārt jāveic zarnu trakta attīrīšanas procedūras,

treškārt jāmaina ēšanas ieradumi un jāizskalo ‘’organisma kanalizācijas sistēmas’’ (limfātisko, urīnizvadsistēmu un kuņģa zarnu traktu).

 Un tikai tad, ja tas nav līdzējis viņš var griezties pie ārsta pēc palīdzības. Ir dzirdēta paruna, mēs rokam kapu ar dakšu un karoti un otra paruna - meklē slimību bļodas dibenā. Un tam ir dziļš pamats. Mēs uzturā lietojam ļoti maz dzīvus produktus; svaigus dārzeņus, augļus, zaļumus, ogas, mājās gatavotu sieru, svaigu gaļu, zivis, svaigi spiestas sula, riekstus. Mēs, protams, lietojam daudz ko no iepriekš minētā, bet vispirms nogalinām šo produktus. Nonāvēšanas ieroči: sāls, cukurs, etiķis, citronskābe, augsta temperatūra. Rezultātā tiek iznīcināti fermenti, vitamīni un citas bioloģiski aktīvas vielas. Termiskās apstrādes procesā tiek iznīcināti 85% uzturvielu. Daudzi no mums ir mācījušies, ka gaļa ir viens no mūsu galvenajiem olbaltumvielu avotiem, tomēr patiesība ir tāda, ka mēs saņemam ļoti maz olbaltumvielu no gaļas, ja tā tiek gatavota augstā temperatūrā. Tikai fermentu iedarbībā pārstrādājot uzturu tiek ražota enerģija, bez kuras mēs nevarētu dzīvot. Lielākā kļūda ir, lietot produktus, kuri ir nogalināti ķīmiskā ceļā, izmantojot kancerogēnas E- vielas, konservantus, kas satur formaldehīdu, krāsvielas, stabilizatorus, fermentu blokatorus, antibiotikas, hormonus, skābes. Pagarinot produkta derīguma termiņus pārtikas industrija graujoši iedarbojas uz cilvēka organismu. Visas šīs piedevas grauj imunitāti. Piemēram, nātrija glutomāts (E-621), tiek pievienots kā garšas pastiprinātājs buljona kubiciņos, sojas mērcēs, dažādās garšvielās. Šī E piedeva bojā galvas smadzeņu šūnas, var izraisīt galvassāpes un bojājumus līdz pat Alcheimera slimībai, grauj acs tīkleni, var izraisīt glaukomu.

 Īpaši bīstamas pārtikas piedevas.

 Krāsvielas: E-103; 105; 121; 123;125; 126; 130; 131; 142; 152.

 Konservanti: E–210; 211; 213-217; 240.

 Skābes regulētājs (sulās): E-330.

 Aizkuņģa dziedzera un kuņģa darbību ļoti negatīvi ietekmē: E- 221-226; 320-322; 338-341; 407; 450; 461-466.

 Alerģiju izraisošie: E-230-232; 311-313.

 Nieres un aknas graujošie: E- 171-173; 320-322.

 Redzi bojā un ne tikai: E-621; 641


Avots:Medusmaize.lv