Mans tējas namiņš

hiperkeri
hiperkeri 6. septembris 2014 10:54
2127

Sveikas,dāmas!

Ielūdzu Jūs uz vienu tēju!:)

Tikpat kaislīga kā par savām skaistumlietiņām, kleitām, savu darbu un dzīvi kopumā- es esmu arī par savu tēju.

Izdomāju Jūs virtuāli pacienāt un izrādīt savu tējas istabiņu:)

Pie manis,kad atnāk ciemiņi,viņiem vienmēr tiek dota tā iespēja izvēlēties savu krūzi-pēc piemērotākā tilpuma (200ml,300ml,500ml un 1000ml) un dizaina.

Manas lietiņas,kuras atvedu par atmiņu no kādas vietas,vienmēr ir krūzes. Tām reti kad ir kāds nosaukums,kurš liecina par to izcelsmi,taču es ļoti labi atceros stāstus par katru no krūzi.

Diemžēl līdz šodienai neizturēja 2l glāze Lielais Karls,tādēļ ar klusumu atcerēšos priekpilnos mirkļus ar viņu un savu sauli...

Tieši tāpēc pēc viņa pārcelšanas uz labākiem stikla laukiem es aizbraucu otrreiz pie savas draudzenes un iegādājos Karlam pēcnācējus- veselus 2. Vienu melnbaltu,otru-krāsainu. Jo es neesmu rasiste un dzīvē mēdz gadīties dažādi.

Labi.

Krūžu stāsts galā.

Kafija mūsu mājā ir,bet tā ir tikai viesu vajadzībām un tiem retajiem mirkļiem,kad man ir iegribējies nopikt pūšamkrējumu un uztaisīt kapučīno ar karameli. Tas jau ir kādu lielāku brīdi atpakaļ bijis.Bet vēl neprasās.

Taču.Par tēju.TĒJU!

Vienmēr es uzlūdzu ielūkoties viesi manā tējas skapītī,taču,tā kā tagad tas tiešām ir kubikmetriski pārbāzts,tad nu eksponēšu atsevišķi visu,ko varu jums piedāvāt.

Sākšu ar tiem neizvēlīgajiem,kuriem tēja asociējas tikai ar melno tēju.

Mūsmājās tādas ir divas.

20140906100524-53754.jpg

Melnā ar upenēm un klasiskais Klipers. Melna kā dedzināta karamele,stipra tēja,kurai,ja es drīkstu- klāt rekomendēju tējkarotīti mūsmāju medus, šķipsniņu kanēļa un mazliet piena. Jā,mūsmājās tagad var dabūt mandeļu pienu,kas piedos klāt vēl mazliet ekstra garšu.

Tad nākošie viesi,kuri zina,ka man vienmēr ir zaļā tēja- tā veselībai un rožainam skatam uz dzīvi. Pati dzeru rītā un vakarā un varētu teikt,ka tā ir mans jājamzirdziņš.

20140906100903-60980.jpg

Klipers ir `ātrā ` tēja- vienkārša, ar citronu spērienu,kuras pagatavošana ir tik vienkārša kā izlocīt `voila!`. Iki jasmīnu tēja ir mana pavasara mīļtēja,kas man ir nostaļģisks baudījums,kad ārā zied ceriņi un sapņoju par Jāņiem,kad ziedēs jasmīni.jā,klipers nopērkams Stockmann veikalos, Iki,šķiet ir pārņēmis Mego,tādēļ grūti ieteikt,kur tagad to atrast. Princips vienkāršs- meklē pēc tīrākā un vienkāršākā sastāva- zaļā tēja un jasmīnu ziedi. Tām vienmēr klāt piegriezīšu laima vai citroniņa šķēlīti.Dažkārt arī- dzērvenes!

Japāņu dārzu tēja (nopērkama Lāču veikalos) ir mana šī brīža katras dienas īpašo brīžu tēja,kad mani sagaida mans mīļais vakarā no darba. Jo tagad sanāk tā,ka tieši viņš būs tas,kurš būs mājās,un gatavos man vakariņas. Un es priecāšos. Un pie šīs krūzes es priecāšos vēl vairāk,jo tie ir īsti svētki mājās,kad pēc dienas Tu pirmo reizi apsēdies savā krēslā ar mīkstām zeķēm kājās.

Un tad ir tie viesi, kuriem ir vai nu maza šņurka, vai vienkārši ir nepieciešams spēriens imunitātei.

Pašlaik tas man pašai ir nepieciešams, tā kā- šo dzeru es pati-

20140906101557-94931.jpg

Kurš to būtu domājis,ka kumelītes un piparmētra ir tik brīnešķīgs savienojums?

Tad būs smagā artilērija- speciālās tējiņas no tēju tantes Centrāltirgū.Man viņa vienmēr ir jāķer rokā ,kad pati esmu Rīgā, tādēļ katrreiz izeju cauri tirgum.Jo ne katru reizi viņa tur ir ,un tad,kad vajag,tad jau ir par vēlu.Draudzene man pielipināja šo vajadzību,jo viņas Krūšu tēja mani sadakterē katru reizi,kad man jau atkal ir pietūcis limfmezgls kaklā un solās būt traks kakla iekaisums. Sastāvā viss,kas vajadzīgs- islandes ķērpis,priežu pumpuri,purva vaivariņa laksti,gaiļbiksīši,mežrozīšu auglīši un raudeņu laksti.20140906102142-43617.jpg

Vitamīnu tēja ir īpaši pavasariem,kad vitamīnu rezerves ir lejā,un vakara tēja ir tiem,kas noskrējušies darbā,vai pat pirts rituālam-upeņu lapas,ugunspuķu ziedi,meža aveņu laksti. Nopiktu šādus maisiņus plaukstas lielumā pa 1 un 1,5 eiro.

Tām klāt pielikšu mammas upeņu zapti,kanēļa miziņu(jo tiem,kuri saaukstējušies,lai izveseļotos,burtiski visur klāt jāliek kanēlis,ingvers,čili pipariņš- lietiņas,kas izkodīs baciļus) un,ja ir vēlēšanās-arī medu.(teikšu kā ir-man pašai medus īsti negaršo)

Un protams,kā tad bez manām mīļajām dūdiņām,kurām vienmēr servēšu pašas vākto tēju ar medu.

Upeņu tēja, riktīgu piparmētru tēju un meža zemenīšu tēju,kas smaržo pēc vasaras pļavā.

20140906102511-68726.jpg

Un tad pēdējā kategorija- mazajiem izvirtuļiem. Baltā tēja ar visaromātiskāko un egzōtiskāko kompozīciju,kādu nācies sastapt- iekšā dažādi žāvētie augļi, riekstainā Oolong tēja zīda maisiņos( pati personīgi neesmu fane, bet manai otrajai pusītei ik pa laikam šo sakārojas) un `mīļā sirds` tēja,kuru pati vēl neesmu pārkodusi,kādam tieši nolūkam tā domāta. Interesanta gan!Visas- no Stockmann.(ai,nē,Mīļā sirds ir no Biotēkas)

20140906102744-90560.jpg

Un noslēgumam-ko tad lieku klāt?

Jā,tie vienmēr ir manā mājā-atrais ekstrā komplektiņš,kuram manā mājā ir jābūt-

20140906103220-94391.jpg

Vasaru burciņā jeb svaigu medu mums dabūt nav problēma- man mamma pārņēma no vecvecākiem bitenieka prasmes.Tas mums ir ar rezervīti.

Kanēļa koka miza,varētu teikt,ir grūtāk dabūt,jo mazākā veikaliņā tās ne vienmēr ir.Tāpēc jau laicīgi,ja ejam uz megabigagiga Rimi, tad paķeru arī standziņas. Un citroni- loģiski,katrā mājā jābūt pa tādiem vismaz pāris.

Un laims- interesantākai dzīvei:)

Te nu tikai karsts ūdens,aplejam un gatavs!

Bet klāt?

Mani viesi zina,ka pie manis būs kaut kas garšīgs.Jo tāda nu es esmu.Man vajag un viss.

Bet nekas īsti iepriekš nav sagatavots,jo nebiju gaidījusi viesus!

Taču īstena saimniece nevar izblamēties.

Tā kā mūsmājās tagad ir dažādi vegānu ēdieni, tad visātrākais deserts,ko es pašlaik varu pagatavot- cepti banāni!

Banāni man mājās ir, rieksti ir,jo gatavojam paši savu musli brokastīm,un vēl palikusi šokolāde no iepriekšējiem desertu priekiem (kakao masa,kakao pulveris un,hmm,sojas lecitīns,kas šķiet,klāt ir gandrīz visam.vai tiešām to vajag bāzt klāt??)-ražotājs Zelta Rieksts no Gemoss.

Fiksi iegriežam banānus,kamēr vārās tējai ūdens,uzgriežam krāsni. Fiksi banānos sabāžam riekstus,musli vai-kas nu kuram labpatīkās un virsū šokolādi.Šādi-

20140906105008-43962.jpg

un liekam cepeškrāsnī.Ja krāsns iepriekš nav uzkarsēta, tad 10 minūtes,ja karsta-tad piecas. 

Banānam no ārpuses jābūt melnam-bet tikai augšpusē.

Tas ir rādītājs,ka banāns nebūs izcepies,bet silts gan.

Vismaz tā man,manam mīļajam un maniem viesiem ir garšojis- kad banāns vēl stingrs (kad banāns izcepas,tas ir ārkārtīgi mīksts,sulains,jā un,baigi karsts),kā jau banānam jābūt,tikai maigi silts,rieksti-apgrauzdējušies un šokolāde-izkususi.Tad dodu banānu katram rokā uz šķīvīša,lai ar vienu roku pietur garo galu,un ar otru un tējkaroti- bauda banāna pildījumu.

Vēl pilnam komplektam uzspēlēsim Katanas ieceļotājus,Aliasu vai Cards Against Humanity un ceru,ka arī Jums pie manis bija jauka patējošana:)

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Cerīte 6. septembris 2014 16:50

lABA BANĀNU RECEPTE(party)(Y)