Mana dienasgrāmata - Par sāļu!

pece
pece 2. oktobris 2013 08:46
2036

Visu mūžu esamu bijusi apaļa, pa brīžam tievējusi, kā jau daudzas to dara. Bet nu jau daudzus gadus, kopš pirmās īstās tievēšanas reizes, esmu mēģinājusi padarīt savu ēdienkarti veselīgāku. Viens no ieteikumiem, ko parasti klasiski iesaka – samazināt sāls daudzumu uzturā. Pašos iesākumos, sev gatavoju atsevišķi, jo neviens cits tādu mazsālītu ēdienu negribēja mūsmājās ēst. Ar laiku, apslinku, gatavoju gandrīz bez sāls, izmantojot garšvielas un deklarējot, ka ikvienam ir tiesības sāli pievienot savā šķīvī.

Mīļotais vīrietis, kurš mūsmājās arī gatavo gana daudz, cenšas manas vēlmes respektēt, arī  šajā jomā.

Pirmajai ar sabiedrisko ēdināšanu problēma radās man – visur par sāļu, par taukainu. Sāku ņemt pusdienas līdzi kastītē.

Mīļotais, strādāja no mājām un jutās apmierināts, neko nebija pamanījis. Sāka strādāt ārpus mājas. Vienu dienu atnāk mājās. Vakariņās krāsnī cepti dārzeņi mūsmājas gaumē bez sāls, protams, ar timiānu.

-          Cik garšīgas vakariņas!

Manās acīs lasāms pārsteigums.

-          Garšo pēc dārzeņiem. Visās darbavietas apkārtnes ēstuvēs ēdiens ir nebaudāmi sāļš!!!

Tā lūk, ar to veselīgāko dzīvesveidu mums iet! Jums tā negadās?

 

Blogo Sieviešu klubā un laimē Sebamed dāvanu komplektu

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Kerstyna 2. oktobris 2013 11:52

es sāli ne pārāk daudz pie ēdiena, variēju ar garšvielām. Bet, man garšo arī sālīti riekstiņi un cūkādiņas ... šad tad:$

Noelle 2. oktobris 2013 11:33

O, gluži mana problēma. Visur viss liekas STIPRI par sāļu un STIPRI par eļļainu, lai gan pati gatavojot neesmu gluži paranoiska sāls un eļļas nīdēja. Tos maz lietoju tīri "refleksu līmenī". :)

KRX 2. oktobris 2013 09:28

(Y)
Zini, gandrīz analoģisks gadījums manējam :)
Es arī retu kur varu normāli paēst kādā sabiedriskā ēdināšanas iestādē. Ja gribas pa lēto paēst - man pēc tam visu dienu dedzinās kuņģi, gribēsies dzert u.tml. slikta ēdiena simptomi. Taču pa dārgo parasti negribas ēst :D Pat vārīti griķi man visur liekas pārvārīti un pārsālīti (es tos parasti ieberu vārošā ūdenī un tad atstāju uzbriest pašiem, nevis vāru).

Ar vīru ir mazliet savādāk. Viņš daudz biežāk pusdieno ārpus mājas un pieradis pie dažāda ēdiena. Mājās ēd, ko dod un neko nesaka (parasti saka, ka garšīgi) :D Arī sāli nebārsta (es šad tad neļauju nemaz). Zinu, ka brālim ir niķis - vajag vai nevajag, bet vispirms sabērt sāli ēdienā un tad tik sākt ēst! Dumjš. :D

mazaa raganina 2. oktobris 2013 09:01

Es arī gatavoju bez sāls un vienmēr ēdot ārpus mājas man ir par sāļu.Manējie vairs neprotestē, pieraduši,ka sāli var uzbērt paši cik nepieciešams.Ceļojot secinājām,ka poļi ir sāls mīļotāji,jo sāls bija piebērts ēdienam pamatīgos apjomos....