Izstādē "Riga Food" noteiks labāko Latvijas sviestu, kefīru un biezpienu

Autors: , 2011. gada 25. jūlijs, 00:00:00
Izstādē "Riga Food" noteiks labāko Latvijas sviestu, kefīru un biezpienu

Lai noteiktu labāko Latvijā ražoto sviestu, kefīru un biezpienu, septembrī izstādes "Riga Food" laikā, no 7.septembra līdz 10.septembrim, notiks šo produktu konkurss, informējuši pasākuma rīkotāji.

 

 

 

Konkursu rīko Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība (LPCS) sadarbībā ar starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību "BT1".

 

Pārtikas produktu konkursu mērķis ir apkopot un izcelt labāko sviesta, kefīra un biezpiena ražošanas uzņēmumu un meistaru pieredzi, kā arī popularizēt piena produktu lietošanu iedzīvotāju uzturā.

 

"Piena produktu konkursi ir nozīmīgi gan pašiem piensaimniekiem, lai parādītu labākos ražotājus, gan patērētājiem, lai uzzinātu, kuru piena pārstrādes uzņēmumu produkti ir visaugstāk novērtētie. Jau tradicionāli "Riga Food" medaļas ir laba pazīšanās zīme patiesi izciliem produktiem," norādīja LPCS valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks.

 

Sviesta konkursā tiks noteikts labākais saldkrējuma un skābkrējuma sviests ar piena tauku saturu, kas nav mazāks par 80%, bet nepārsniedz 90%. 2010.gadā Latvijā tika saražotas 4500 tonnas sviesta, no kurām 1604 tonnas tika eksportētas. Pēc LPCS datiem, Latvijā vidēji gadā viens iedzīvotājs patērē 1,8 kilogramus sviesta ar tauku saturu vismaz 80%.

 

Izstādes laikā notiks arī kefīra ar tauku saturu 2,5% konkurss. Saskaņā ar LPCS datiem pērn Latvijā tika saražoti 26 000 tonnu kefīra, savukārt viens Latvijas iedzīvotājs gadā patērē vismaz 12 litrus kefīra.

 

Biezpiena konkursā par "Riga Food" medaļām cīnīsies piensaimnieki, kas ražo biezpienu ar 9% tauku saturu. Pēc LPCS ziņām, 2010.gadā Latvijā saražoja aptuveni 3500 tonnas produkta, savukārt katrs Latvijas iedzīvotājs gadā patērējot vidēji divus kilogramus biezpiena ar 9% tauku saturu.

 

 

Konkursu uzvarētāji saņems "Riga Food 2011" zelta, sudraba un bronzas medaļas, kā arī LPCS atzinības rakstus un naudas balvas.

 

LPCS reizi divos gados rīko sviesta un siera konkursus, savukārt krējumam, skābpiena produktiem un biezpiena desertiem konkurss tiek rīkots reizi divos vai trīs gados.

 

 

 

 

Avots: Nozare.lv

 

 

 

Sieviešu Kluba diskusijai:

Kuri ir tavi mīļākie piena produkti?