Ingvera labās īpašības un tējas divējādā daba

Autors: pece, 2010. gada 16. septembris, 14:28:24
Ingvera labās īpašības un tējas divējādā daba

Ne tik sen mūsu virtuvēs ir parādījies Ingvers. Āzijas valstīs tas ir pazīstams jau vairāk kā 2 tūkstošus gadus un esot bijis zināms arī senajā Romā.

 


 

 

 

Dažreiz to mēdz saukt par augu no dieva dārza. Ingvera sakni plaši izmanto kulinārijā gan saldajos, gan sāļajos ēdienos. Rietumu virtuve gan pārsvarā to izmanto saldajos ēdienos un dzērienos.

 

 

Ingveram piemīt labas īpašības, tas:

 

uzlabo asins cirkulāciju, samazina un novērš saaukstēšanās un gripas simptomus, samazina nelabumu (arī grūtniecēm), palīdz regulēt cukura līmeni asinīs, sapurina imūnsistēmu.

 

Šoreiz mazliet vairāk par ingvera tēju. Šobrīd ir diezgan populāri dzert ingvera tēju un man arī tā garšo. Forši pārliet sasmalcinātu ingvera sakni, pagaidīt, kamēr ievelkas, pielikt citronu un medu un malkot. Tikpat labi ingvera tēja garšo, ja pārlejot pievieno šķipsniņu melnās tējas, kanēli, kumelītes vai kādu zāļu tēju. Tomēr šī tēja vairāk ir priekam un baudai, kā arī sāpošam kaklam.

 

 

Ja mēs vēlamies lietot ingvera tēju pret saaukstēšanos vai vīrusiem, tad mainās tās pagatavošana. Tad ņemam ½ -1 ēdamkaroti sīki sakapātas ingvera saknes, pārlejam ar 250 ml ūdens un vāram uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes. Karstā tējā piespiežam ½ citrona sulas (man tīk sagriezt citronu plānās šķēlītēs un atstāt tējā) un mazliet padzesējam, kad tēja sasniedz 30-35 grādus, pievienojam medu (augstākā t medus zaudē lielu daļu no savām īpašībām). Pati mēdzu sakrustot latviešu un austrumu piegājienus un uzvārīto ingveru pārliet kumelītēm, tad pievienot citronu un medu.

 

 

Ikdienā izmantoju ingveru pie gaļas ēdieniem un marinādēm, garšo arī marinētais ingvers pie suši. Kā našķi mēdzu lietot ingvera sukādes.

 

 

Kādā veidā ingveru lieto tu?