Ingvera labās īpašības un tējas divējādā daba

pece
pece 16. septembris 2010 14:28
1511

Ne tik sen mūsu virtuvēs ir parādījies Ingvers. Āzijas valstīs tas ir pazīstams jau vairāk kā 2 tūkstošus gadus un esot bijis zināms arī senajā Romā.

 


 

 

 

Dažreiz to mēdz saukt par augu no dieva dārza. Ingvera sakni plaši izmanto kulinārijā gan saldajos, gan sāļajos ēdienos. Rietumu virtuve gan pārsvarā to izmanto saldajos ēdienos un dzērienos.

 

 

Ingveram piemīt labas īpašības, tas:

 

uzlabo asins cirkulāciju, samazina un novērš saaukstēšanās un gripas simptomus, samazina nelabumu (arī grūtniecēm), palīdz regulēt cukura līmeni asinīs, sapurina imūnsistēmu.

 

Šoreiz mazliet vairāk par ingvera tēju. Šobrīd ir diezgan populāri dzert ingvera tēju un man arī tā garšo. Forši pārliet sasmalcinātu ingvera sakni, pagaidīt, kamēr ievelkas, pielikt citronu un medu un malkot. Tikpat labi ingvera tēja garšo, ja pārlejot pievieno šķipsniņu melnās tējas, kanēli, kumelītes vai kādu zāļu tēju. Tomēr šī tēja vairāk ir priekam un baudai, kā arī sāpošam kaklam.

 

 

Ja mēs vēlamies lietot ingvera tēju pret saaukstēšanos vai vīrusiem, tad mainās tās pagatavošana. Tad ņemam ½ -1 ēdamkaroti sīki sakapātas ingvera saknes, pārlejam ar 250 ml ūdens un vāram uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes. Karstā tējā piespiežam ½ citrona sulas (man tīk sagriezt citronu plānās šķēlītēs un atstāt tējā) un mazliet padzesējam, kad tēja sasniedz 30-35 grādus, pievienojam medu (augstākā t medus zaudē lielu daļu no savām īpašībām). Pati mēdzu sakrustot latviešu un austrumu piegājienus un uzvārīto ingveru pārliet kumelītēm, tad pievienot citronu un medu.

 

 

Ikdienā izmantoju ingveru pie gaļas ēdieniem un marinādēm, garšo arī marinētais ingvers pie suši. Kā našķi mēdzu lietot ingvera sukādes.

 

 

Kādā veidā ingveru lieto tu?

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
11. februāris 2011 21:12

ŠĪ sakne šķidina gļotas. Likvidēja hronisko kakla niezi. Vieglāk atklepot. Samazina plakstiņu tūsku. Ir tāda sajūta, ka attīra organismu no nešķīstošām gļotām. Pagaidām lietoju tikai 10 dienas, bet jūtos labāk. Lietoju pie tējas kā uzlējumu. Vēl ceru, ka uzlabosies redze. Vīrusi vairojas tieši gļotās, tāpēc visa cerība uz šo sakni. Man ir 56gadi, sieviete.

17. septembris 2010 16:17

tā divejādā tējas daba bija domātā aprakstā- tēja vulgaris un tēja pret saaukstēšanos? Patiesībā ingvera tēta var izraisīt problēmas veciem cilvēkiem, kam piemīt 100 un 1 vaina un tā precīzi nevar zināt no kā paliek slikti, tik pirms omei to piedāvāt, vajag noteikti apjautāties vai ir tādu dzērusi un nebūs reiboņi.

madmozele 16. septembris 2010 21:51

Ingvera tēju lietoju,ingveru ar medu sataisu-lietoju imunitātes stiprināšanai,kā arī kulinārijā izmantoju-vistas ēdieniem,rīsiem.

minniite 16. septembris 2010 19:44

tā pat kā aijai

miranda 16. septembris 2010 19:38

Ingvers + medus + citrons :) nekas oriģināls, bet ļoti iedarbīgs.

Aggie 16. septembris 2010 17:10

...man no ingvera ir tāda alergija, ka klepojot bez elpas paliku...
...es to nezināju, līdz mani draudzene nepacienāja ar ingvera tēju...
...kā viņa man ūdeni grūda rīklē, nabadzīte bija pārbijusies, es ar...

hiperkeri 16. septembris 2010 16:46

noteikti-teeja riitaa un vakaraa:)

pece 16. septembris 2010 15:16

Jā, ingvera tējai piemīt sildošas īpašības, tāpat kā kanēlim.

smukaa 16. septembris 2010 15:06

Teejaa!Bet tikai saauksteeshanaas laikaa un ziemaa,jo vasaraa taada teeja karsee;)