Graužam kolrābi

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 10. augusts 2017 08:00
478

Kolrābis ir kāpostaugs ar gaiši zaļu vai violetu krāsu. Kolrābji ir sulīgi, ar kraukšķīgu tekstūru un maigu, saldenu garša. Kolrābjus uzturā var lietot gan svaigā veidā, gan arī vārītus, sutinātus un konservētus. Visgardākie ir mazie kolrābji - ar 6-7 cm diametru.

Kolrābji ir vitamīniem un minerālvielām bagāti - tajos ir C un PP vitamīns, kālijs, kalcijs, fosfors, kobalts un magnijs. C vitamīna kolrābjos ir pat vairāk nekā citrusaugļos.

Kolrābji ir ieteicami cilvēkiem ar asinsrites traucējumiem, sirds slimībām un mazasinību. Kolrābju sula dziedē kuņģa un zarnu čūlas, ārstē sklerozi. Kolrābju šķēlītes ieteicams dot mazuļiem ar augošiem zobiņiem - dārzeņu sastāvā esošās minerālvielas veicinās veselīgu zobu attīstību, bet dārzeņa košļāšana atvieglos zobiņu “izšķilšanos”.

Kolrābi var ēst svaigu, sagrieztu šķēlītēs, vai arī pievienot salātiem. Tas ir arī garšīgs ceptā vai sautētā veidā. To var sakapāt un gatavot kopā ar gaļu vai zivi, pievienot zupai.

Kolrābju salāti

Nepieciešams:
  • 1 neliels kolrābis
  • 2 vidēji burkāni
  • 1 neliels zaļš ābols
  • 2 tējkarotes olīveļļas
  • 2 tējkarotes citrona sulas
  • 1 tējkarote medus
  • 1 ēdamkarote sakapātu pētersīļu
  • sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana:

Kolrābi un burkānus nomizo, ābolam izņem serdi. Visu sarīvē uz vidēji rupjas rīves. Pagatavo mērci, sajaucot visas sastāvdaļas, līdz mazliet sabiezē. Salātus atstāj ievilkties uz 10 minūtēm un tad pasniedz.


Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies