Dzīvosim veselīgi - gatavosim garšīgi!

pece
pece 2. oktobris 2010 00:00
1128

Bieži ir priekšstats, ka veselīgi un diētiski ēdieni ir bezgaršīgi vai arī sarežģīti pagatavojami. Piedāvāju vienu veidu, kā pagatavot gardi, vienkārši un bez liekām taukvielām.


Atslēgas vārds ir cepamplēve, citreiz dēvēta par cepammaisu, cepamroku un taml dīvainos nosaukumos. Tā mēdz būt gan kā parastā follija satīta rullī, kā šajā gadījumā un tad nogriežam cik vajag un ēdienu satinam iekšā, aizlokām galus un viss turas kopā. Var būt kā maiss, liels garšs rullī satīts maiss, ko sagriež garumā pēc vajadzības, liek iekšā produktus un aizsien galus ciet, vai arī kā pēc skata gluži parasti plēves maisiņi, kuros saliek produktus un galu aizsien ciet. Der visi un lietošanā tas vairāk ir guames jautājums.

 

Plusi šādi gatavojot, manuprāt, ir daudz:

 

* ēdienu praktiski nav iespējams piededzināt, jo tas sautējas/cepas savā sulā un tā gatavot var arī tikai dārzeņus;

* sagatavošanas darbi nav ilgi un nav jāstāv klāt, kad gatavajojas;

* ēdiens ir diezgan ātri gatavs;

* ēdienam ir izteikta garša - un pat ar minimālu garšvielu daudzumu, garšas buķete būs pārsteidzoša!

* vienlaikus var pagatavot gan gaļu, gan dažādus dārzeņus, gan gaļu ar dārzeņiem, gan zivi vai zini ar dērzeņiem.

 

Piedāvāju iedvesmai šodienas vakariņas

{fotoblog:521}

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies