Diena vegāna dzīvē

Autors: hiperkeri, 2015. gada 17. novembris, 08:48:57
Diena vegāna dzīvē

Sveikas, dāmas!

Pēc pagājušā bloga man tika dota ideja vē 2 :D

Tad nu viens no tiem par jautājumiem, kā tad es dzīvoju vien uz ēdiena, kuru ēd citu ēdiens :D

Respektīvi, esmu apmēram nu jau reizi nedēļā no ceļa noejošs vegāns - pastāstīšu arī, kāpēc.

Jāsaka, ka tas vegāns es esmu vairām piespiedu kārtā, jo pagājšgad uz mēnesi saņēmos izturēt pilnīgi vegānu uzturu - bez piena, skābpiena, siera produktiem, gaļas, olām, zivīm, krabjveidīgajiem. Un tas, kas palicis, ir man. To visu man ierosināja dok. filma Forks Over Knives. No tā es paņēmu to, ka visi tie alus vēderi nemaz nav alus vēderi, bet mūsu cūku vēder i:D Jo dzīvnieku valsts izcelsmes taukus ir ārkārtīgi grūti izvadīt no mūsu sistēmas, jo tie nešķīst cilvēka ķermeņa temperatūrā. Bet, ēdot vismaz reizi nedēļā, vai kaut vienu nedēļu mēnesī ekskluzīvi tikai vegānu pārtiku, tas viss ar laiku var tikt izvadīts. Respektīvi, tas man lika aizdomāties par to, cik daudz patiesībā mēs nēsājam ar sevi apkārt.

Un, pārejot uz vegānu barību, pirmās nedēļas laikā, ja piecas reizes dienā jāiet pa numurdivi, tad tas patiešām liek aizdomāties - eeeu, bet no kurienes tas viss??? Tas tak dzīvoja manī iekšā!

Dažreiz es atļaujos aiziet ar savu līgavaini randiņā un tad jau nu es paņemšu, teiksim, krēmzupu ar sēnēm - tur NOTEIKTI ir piens iekšā (bet es arī ar to rēķinos - pēc tam man ir lielas sejas procedūras, lai paātrinātu visus procesus un lai tās pumpas ātrāk nāk uz augšu un sadzītu ), un, kad draugi mednieki piedāvā meža gaļas konservus - tos arī ar prieku ņemam, jo no tīra meža lopiņa man nekad pumpa nav metusies. Uz manis pārbaudīts. Tās ir tās manas ekskluzīvās maltītes. Citādi dažkārt man vēl pa naktīm rādās murgi ar maltītēm ar sazin, ko :D

Ar to vienkārši ir jātiek galā.

Kas man a la menjū vienā dienā?

Tipiska diena -

1) brokastu putra ar mammas ievārījumu vai pašas saldētām, rīvētām zemenēm ar cukuru + litrs tējas. Man te ir tādas foršas krūzes

2) Augļu, ogu, keila vai spinātu blenderējums

3) pirms došanās uz darbu ap pusdienlaiku apēdu vēl musli ar mandeļu pienu. Jo man ir tiešām slinkums baigi ko taisīt.

4) darbā vienmēr līdzi našķi - paštaisītas žāvētu augļu, riekstu konfektes vai 2 banāni + žāvēto riekstu maisījums

5) Siltā maltīte.

Varianti -

1) Durum (Dobeles dzirnavnieka premium līnija) pasta ar avokado - ķiploku - pētersīļu pesto

2) suši ar dārzeņiem un čili mērci

3) krāsnī folijas sainīši - gabalos griezti kartupeļi, saldie kartupeļi, burkāni, sēnes, paprika

4) rīsi ar pupiņu - sēņu mērci

5) pilngraudu tortilla ar lapu salātiem, dārzeņiem, aso mērci (jo man patīk asi :D ), var arī avokado pesto iesmērēt, ja paliek pāri,

6) tomātu krēmzupa ar pārkaisītām rauga pārslām (esot parmezāna aizstājējs, a nekā, vairāk atgādina kukurūzas kraukšķus, saberztus pulverī)

7) dodamies ciemos pie kaimiņiem vai uz restorānu :D

Nu re, no tā es pārtieku! Vai palīdzēja?