Diena vegāna dzīvē

hiperkeri
hiperkeri 17. novembris 2015 08:48
3282

Sveikas, dāmas!

Pēc pagājušā bloga man tika dota ideja vē 2 :D

Tad nu viens no tiem par jautājumiem, kā tad es dzīvoju vien uz ēdiena, kuru ēd citu ēdiens :D

Respektīvi, esmu apmēram nu jau reizi nedēļā no ceļa noejošs vegāns - pastāstīšu arī, kāpēc.

Jāsaka, ka tas vegāns es esmu vairām piespiedu kārtā, jo pagājšgad uz mēnesi saņēmos izturēt pilnīgi vegānu uzturu - bez piena, skābpiena, siera produktiem, gaļas, olām, zivīm, krabjveidīgajiem. Un tas, kas palicis, ir man. To visu man ierosināja dok. filma Forks Over Knives. No tā es paņēmu to, ka visi tie alus vēderi nemaz nav alus vēderi, bet mūsu cūku vēder i:D Jo dzīvnieku valsts izcelsmes taukus ir ārkārtīgi grūti izvadīt no mūsu sistēmas, jo tie nešķīst cilvēka ķermeņa temperatūrā. Bet, ēdot vismaz reizi nedēļā, vai kaut vienu nedēļu mēnesī ekskluzīvi tikai vegānu pārtiku, tas viss ar laiku var tikt izvadīts. Respektīvi, tas man lika aizdomāties par to, cik daudz patiesībā mēs nēsājam ar sevi apkārt.

Un, pārejot uz vegānu barību, pirmās nedēļas laikā, ja piecas reizes dienā jāiet pa numurdivi, tad tas patiešām liek aizdomāties - eeeu, bet no kurienes tas viss??? Tas tak dzīvoja manī iekšā!

Dažreiz es atļaujos aiziet ar savu līgavaini randiņā un tad jau nu es paņemšu, teiksim, krēmzupu ar sēnēm - tur NOTEIKTI ir piens iekšā (bet es arī ar to rēķinos - pēc tam man ir lielas sejas procedūras, lai paātrinātu visus procesus un lai tās pumpas ātrāk nāk uz augšu un sadzītu ), un, kad draugi mednieki piedāvā meža gaļas konservus - tos arī ar prieku ņemam, jo no tīra meža lopiņa man nekad pumpa nav metusies. Uz manis pārbaudīts. Tās ir tās manas ekskluzīvās maltītes. Citādi dažkārt man vēl pa naktīm rādās murgi ar maltītēm ar sazin, ko :D

Ar to vienkārši ir jātiek galā.

Kas man a la menjū vienā dienā?

Tipiska diena -

1) brokastu putra ar mammas ievārījumu vai pašas saldētām, rīvētām zemenēm ar cukuru + litrs tējas. Man te ir tādas foršas krūzes

2) Augļu, ogu, keila vai spinātu blenderējums

3) pirms došanās uz darbu ap pusdienlaiku apēdu vēl musli ar mandeļu pienu. Jo man ir tiešām slinkums baigi ko taisīt.

4) darbā vienmēr līdzi našķi - paštaisītas žāvētu augļu, riekstu konfektes vai 2 banāni + žāvēto riekstu maisījums

5) Siltā maltīte.

Varianti -

1) Durum (Dobeles dzirnavnieka premium līnija) pasta ar avokado - ķiploku - pētersīļu pesto

2) suši ar dārzeņiem un čili mērci

3) krāsnī folijas sainīši - gabalos griezti kartupeļi, saldie kartupeļi, burkāni, sēnes, paprika

4) rīsi ar pupiņu - sēņu mērci

5) pilngraudu tortilla ar lapu salātiem, dārzeņiem, aso mērci (jo man patīk asi :D ), var arī avokado pesto iesmērēt, ja paliek pāri,

6) tomātu krēmzupa ar pārkaisītām rauga pārslām (esot parmezāna aizstājējs, a nekā, vairāk atgādina kukurūzas kraukšķus, saberztus pulverī)

7) dodamies ciemos pie kaimiņiem vai uz restorānu :D

Nu re, no tā es pārtieku! Vai palīdzēja?

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
hiperkeri 20. novembris 2015 16:20

sieru,kurš acīmredzot ir ilgi nogatavināts,bez cietinātājiem(šķiet,tieši džiugām tādi ir),bez maz vai parmezāns. Mīkstos sierus arī nedrīkst.Man par makaroniem riktīgi žēl

Marta Marta 20. novembris 2015 14:55

Es no šodienas nelietošu pienus, domāju arī ņemt nost sierus, sviestu, nu visu, visu. Bet tagad kad Tu saki ka Tev pret pieniem ir, bet sieru var :D

Marta Marta 20. novembris 2015 14:53

Paga, pieni un sieri nav viens un tas pats? Rudzu milti tas sanāk arī pilngraudu makaorni.. interesanti :D par glutēnu smieklīgi :D tas ka gaļu vari ēst, tas ir labi. Bet ka banānus un ābolus nevar tas arī interesanti :D

hiperkeri 20. novembris 2015 10:39

Glutēnu es varu ēst,cik uziet,sierus,zirņus,mencas,lašus,apelsīnus,liellopu,cūku,vistu un kartupeļus:DViss,es eju uz Lido:D:D:D

hiperkeri 20. novembris 2015 10:38

ir rezultāti!!!!Nu re,man ir alerģija pret olām,kviešu,rudzu miltiem(tas man ir pārsteigums),banāniem,āboliem un pienu (ne sieriem-tās ir labas ziņas:D),saldajiem pipariem..Ha,izrādās,ka man reāli viss ir otrādi:D
Banānus es tagad gandrīz katru dienu ēdu:D

hiperkeri 19. novembris 2015 20:58

Es tak vēl gaidu rezultātus! Kaut ko baigi bremzē!!! Epastā jau 17.ajā vakarā vajadzēja būt,viņi droši vien vēl arvien svin..

Marta Marta 19. novembris 2015 19:55

Kā Tev ar analīzēm? Es no rītdienas atturos no piena produktiem, 3-4 ned plānoju. Redzēs kā būs :D

hiperkeri 18. novembris 2015 20:28

Es taisīju batoniņus,bet viņi samērā cieti iznāca,tagad ir vieglāk,ka sablendēju dateles,riekstus un sajaucu ar musli,sapresēju konču silikona formiņās un uz pusstundu ielieku ledusskapī,tādus tagad uz darbu ņemu

hiperkeri 18. novembris 2015 20:26

nu es netaisu tās latvju baltās mērces. man populārākā salātiem vai springrolliem ir olīveļļa+balsamiko+melnie pipari,tad es daudz lietoju saldo čili mērci, avokado guakamole, vēl taisu salsu..izdzīvot var:D Un,ja kaut kur pie siltā ēdiena ko vajag,tad ļoti labs ,nemanāms draugs ir auzu krējums.

Marta Marta 17. novembris 2015 22:15

kā Tu taisi mērces jau nevar piena produktus? ar madeļu pienu vai kādu citu? Tu man liekas iepriekš raksīji kaut ko par paštaisītiem batoniņiem, vari iedot recepti :)
pēc tam pastāsti ko analīzes noteica, vai esi sevi novērojusi pareizi :)

hiperkeri 17. novembris 2015 21:29

Kerstyna- jā,tā ir tāda laba deva par to,ka tomēr kaut kādā mērā sevi disciplinēju,bet atļauju savu devu arī priekam un lutināšanai. viss,protams,ar mēru.
Piemēram,pēdējais prieks man bija Picu darbnīcas pica..pat neatceros,kopš kura laika bija pēdējā šķēle. Uzreiz novērtēju visu pievienoto vērtību ar emocijām,atmiņām,un,galu galā- garšu! Ikdienā pat nepamanīsi! Un seja pēctam jocīgā kārtā nedumpojās.Kā bija viena konstanta pumpa kopš pailga laika no pirms 3 nedēļām ēstas krēmzupas,tā arī palika. Ja godīgi,es vēl arvien gaidu,kad kas uzpeldēs:D Esmu pieradusi pie principa cēloņi- sekas:D

Kerstyna 17. novembris 2015 19:35

Galvenais, ka Tu sevi nespīdzini ar ēdienu :)

hiperkeri 17. novembris 2015 18:55

Ai,mājas cūkas ir ze best. žēl,ka tādas ir tāds retums. Galvenais jau,ka tās ar īstiem kartupeļiem,putrām un graudiem augušas,lūk,tā ir manta.

Zane Zanīte 17. novembris 2015 12:18

super ... foršs raksts - būs man kur idejas smelties. Galīgi es Tev gan nevaru piekrist, ka gaļas ēšana mūs padara resnus vai taukainus - kā Tu minēji "cūku vēderiņus" ... te tomēr jāvaino kustību prieks ... bet piekritīšu, ka nekvalitatīva gaļa var izraisīt citas problēmas - resnās zarnas audzējus, kuņģa problēmas, visādus gastrītus utt.

Bet man, par laimi, laukos četri rukši, kuri visādus draņķus pat redzējuši nav, gaida Ziemassvētkus (ak jē izklausās jau nežēlīgi :D )

Bet mēs ar draugu lielākoties pa nedēļu ēdam veģetāri (piens, biezpiens + lauku olas tiek iekļauts), jo man vienkārši fiziski nav gribēšanas gatavot gaļu - tā ir stunda kā minimums :D Brīvdienās laiski atļaujos pagatavot arī gaļiņu vai zivtiņu.

hiperkeri 17. novembris 2015 10:04

ou,nononoooooo