Alus izmantošana slimību ārstēšanā

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 15. aprīlis 2014 00:00
3978

No tiem laikiem, kad cilvēki sāka gatavot alu, viņi tajā atrada arvien jaunas ārstējošas īpašības. Sākot ar seno Sumeriānu civilizāciju, ārsti mutes skalošanai, iekšķīgai lietošanai un zobu sāpju ārstēšanai izrakstīja siltu alu. Viduslaikos alu nozīmēja nierakmeņu izdzīšanai un fiziska un garīga enerģijas zuduma ārstēšanai. Alu lietoja arīnogurušu kāju ārstēšanai pēc garām pastaigām. 16 gadsimtā slavenais Paracels ārstēja aknu slimības ar alu, kas iegūts no papardēm, bet elpceļu saslimšanas ar alu, kas iegūts no Salvijas. Viduslaikos alu izmantoja kosmētiskajās procedūrās kā masku sejas ādas atjaunošanai.

 

Vācu pirmatklājējs holēras patogēniem profesors Kohs pilnībā atbalstīja savus čehu kolēģus – profesoru Glavu un Tomaeru, kuri alū atrada zāles pret holēru. Holēras baciļi alū iet bojā pāris stundu laikā un slimība neizplatās. Postošā holēras epidēmija Eiropā reti skāra viduslaiku alus darītavu darbiniekus.

Tas var likties izdomāts fakts, ka 18. gadsimtā un 19. gadsimta sākumā lielāko daļu zāļu slimnīcās dzēra tikai kopā ar alu. Pēterburgas slimnīcas līdz 19. gadsimta vidum slimniekiem deva alu, kas tika uzskatīts kā tonizējošs, dezinficējošs un spēkus atjaunojošs dzēriens.

Minhenes institūts zinātniski pierādīja, ka viens litrs nefiltrēta alus ir desmit reizes vērtīgāks, nekā viens litrs piena.

Austriešu aldari lepojas ar to, ka viņu ražoto alu bērnībā dzēra viens zēns. Zēns, kurš bērnībā ļoti slimoja. Viņam tika rekomendēts piena vietā dzert alu. Puisis  izauga stiprs. Kas viņš tāds ir? Arnolds Švarcnēgers.

Skandināvijā alus ir oficiāli atļauts antidepresants.

Vācijā cieņā ir svaigs, nefiltrēts, duļķains alus. Kurš šo alu dzer, tam acīs nekadnemetas miežgraudi, uzlabojas ādas stāvoklis, jo šajā alū ir daudz B grupas vitamīnu.  Šo alu īpaši rekomendē sievietēm.

Alus no organisma izvada kancerogēnās vielas un samazina risku saslimt ar vēzi. Japānas zinātnieki pētījumos ir pierādījuši, ka regulāra alus lietošana par 2- 3 reizēm spēj samazināt saslimšanas risku. Var būt tieši tāpēc Japānā alus ir kļuvis par neatņemamu nacionālās virtuves sastāvdaļu.

Izdzerot alu tukšā dūšā, organisms izkaltē kuņģi, atbrīvojot to no pārlieku daudzajām gļotām, kas ir noderīgs pie gastrīta saslimšanas ārstēšanas.

Pavisam droši ir zināms, ka alus no organisma izvada alumīnija sāļusko nespēj neviens cits šķidrums. Alus lieliski remdē slāpes, kas ir izskaidrojams ar minerālvielu un oglekļa dioksīda klātbūtni alū.

Alus ir vienīgais apiņu rūgtumu saturošs alkoholiskais dzēriens, kurš aktivizē kuņģa sulas izdalīšanos un nomāc nevēlamo alkohola ietekmi.

Alus vannas regulē ķermeņa svīšanu. Ja jūs stipri svīstat, tad pielejiet siltam ūdenim pudeli alus un nedaudz paguliet. Pirtīs alu lej uz sakarsētiem akmeņiem. Tas tiek darīts tāpēc, ka alus tvaiks ir ļoti noderīgs ne tikai ādai, padarot to zīdainu, bet arī visam organismam.

Dažādas uz alus bāzes gatavotas maskas un krēmi veicina grumbu izlīdzināšanos.

Alum ir labvēlīga ietekme uz sieviešu krūšu augšanu.

Alus maskas labvēlīgi iedarbojas uz taukainu ādu, padarot to elastīgāku, uzlabojot asinsriti, samazinot tauku izdalīšanos un aizverot poras. Dažādu saaukstēšanās simptomu ārstēšanā izmanto tautas ārstniecības metodes kā, piemēram, sakarsētu krūzi alus ar karoti medus un saaukstēšanās kā ar roku noņemta. Pastāv arī daudzas citas metodes, kuras visas ir uz karsta alus bāzes vai arī uzkarsēts alus ar olu, krustnagliņām un kanēli.

Labākais līdzeklis matu ieveidošanaikurš bija zināms no mūsu vecvecmāmiņām, ir alus. Visiem ir zināmi alus šampūni, kuri dod tādu pašu efektu, kā šampūni ar kondicionieri, turklāt tie labvēlīgi iedarbojas uz matiem. Ja alu kādu laiku patur matos, tajos parādās veselīgs spīdums, elastība, apstājas matu izkrišana.

Regulāra matu skalošana ar alu ātri atbrīvo no blaugznām.

Alus paātrina vielmaiņu organismā, veicina šūnu atjaunošanos. Kā rāda pieredze,cilvēki, kas regulāri lieto alu noveco lēnāk nekā tie, kuri to nedzer. Ārsti uzskata, ka 1 vai 2 krūzes alus dienā palēnina organisma novecošanos.

Mērena alus lietošana samazina sirdsdarbības asinsvadu saslimšanu, pozitīvi ietekmē nieres, novērš akmeņu veidošanos, un paaugstina organisma aizsargspēju.

Nedaudz alus atveseļošanās periodā pēc smagas novājinošas saslimšanas palīdz ātri atjaunot normālu kuņģa - zarnu trakta darbību.

Alus raugs tiek dzerts dažādos infekcijas slimību gadījumos, ādas slimības gadījumos, cukura diabētam, piņņu ārstēšanai.

Alūs ir mazāk kaloriju, kā Coca-Cola, ābolu sulā, augļu dzērienos, kuros tiek pievienots daudz cukura.

Ja paskatās receptūru un tehnoloģiju, pēc kuras gatavo alu, kas sastāv no iesala, apiņiem, rauga un ūdens, tad nekā organismam kaitīga mēs neredzēsim. Iesals ir bagāts ar ogļhidrātiem, olbaltumvielām, fermentiem un minerālsāļiem. Un tas viss noteiktā daudzumā pāriet dzērienā.

Dzeriet alu un esiet jauni, stipri un veseli!

Avots: www.irlaiks.lv

 

Sieviešu Kluba diskusijai:

Kādas ir tavas „attiecības” ar alu? Kā tu to izmanto?

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
VesmaSk 15. aprīlis 2014 18:26

Man alus garšoja Vācijā, tur pārsvarā alum ir tikai 3 grādi un dzerot praktiski nereibst, ja netempj lielos daudzumos.
Man alus garšo vienā veidā - kokteilī - 1/2 glāze alus, nepilna 1/2 glāze greipfrūta sulas, viena šļuka citrona sulas - - ideāls padzēriens karstā laikā. Pēc patikas var citrona sulu aizvietot ar apelsīna sulu vai vispār salikt visas 3 sulas kopā ar aliņu.

VesmaSk 15. aprīlis 2014 18:23

Jā, jā... mans vīrs arī regulāri ārstējas....:D

taschinka 15. aprīlis 2014 18:14

Es alu nedzeru,bet ēdu :D izmantoju dažādu ēdienu gatavošanā.Gan saldajos,gan sāļajos.Piemēram planās pankūkas ar alu sanāk loti maigas un aromātiskas,tieši tā pat arī gulašs un daudz citi ēdieni.

Patīk man tas aromāts,bet kā dzēriens alkohols negaršo.

Kerstyna 15. aprīlis 2014 12:47

Manas attieības ar alu ir labas, dzeru gan tikai tumšos un porterveidīgos. Sen nenos laikos matu ieveidošanā izmantoju alu, bet tagad ēst gatavošanā - pie mīklām - pufīgumam. Un vispār - izlasīju, ka alus labāks par pienu - manam jaunākajam būs jāpāriet uz alu :D