Zupa Nr.2 vieglām sievišķīgām pusdienām

Lana24
Lana24 20. augusts 2013 15:48
3519

 

Šo zupu es vienkārši mīlu, jo tā ir garda un ātri pagatavojama. Mājās par labu šo zupu ir atzinis arī mans dzīves biedrs.

 Mums būs nepieciešams:

1.)    500 g maltās cūkgaļas;

2.)    2 puravi;

3.)    425 g ( var vairāk) konservētu tomātu;

4.)    1 iepakojums mocarellas siera;

5.)    Olīveļļa;

6.)    Garšvielas- sāls, garšvielu maisījums, cukurs.20130820154651-31273.jpg

 

Apcep sadrupinātu malto gaļu, pieliek ripiņās sagrieztu puravu un arī apcep. 20130820154706-92850.jpg

 

 Nedaudz ceptās gaļas un puravu atliek, pārējo kopā ar konservētajiem tomātiem uzvāra. Uzvarā, pievieno sāli, cukuru, garšvielu maisījumu un vāra vēl 15 minūtes. 20130820154723-77980.jpg

 20130820154742-23157.jpg

Mocarellu sagriež vai saplēš gabaliņos, kopā ar atliktajiem gaļas gabaliņiem un purava riņķiem liek 20130820154807-22062.jpggatavā zupā.

 

Zupa gatava, lai l abi garšo!

 

Recepšu konkurss: Sievišķīgās pusdienas

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Linduchy 21. augusts 2013 16:56

Man arī ļoti garšo uz dzīvās uguns gatavotie ēdieni - ņammmmmm :)

pece 21. augusts 2013 15:41

Vasaras tops - zupa uz ugunskura (Y)

vecsprofils 21. augusts 2013 14:39

O jā, uz dzīvās uguns pagatavots ēdiens vispār ir ļoti, ļoti baudāms, bet nu šī ekstra tiešām paliek tad, ja ir iespēja. Man ir elektriskā plīts, vecākiem gāzes, īpašu atšķirību ēdienos neredzu, ja nu tikai tas, ka ar elektrisko ir ļoti ērti, maza iespējamība kaut ko piededzināt.

VIT@ 21. augusts 2013 14:16 pece

Es tā daru :)

pece 21. augusts 2013 14:07

Manā bērnībā ģimenē gatavoja vecmāmiņa un vismaz sīpoli un gaļa gandrīz vienmēr pirms vārīšanas tika apcepta. :D

Piekrītu, ka meža gaļa dos izteiktāku, spēcīgāku garšu. Tomēr buljoniem kādreiz gaļu (noteikti ar kauliem - vairāk kaulu, mazāk gaļas) vārīja vairākas stundas, mūsdienās mājās reti kurš tā vairs zupas vāra, lai gan arī tad garša ir daudz intensīvāka bez visas cepšanas.

VIT@ 21. augusts 2013 13:52 Noelle

Par to uz kā gatavo taisnība, man gāze nav :D Bet jā malkas plītis tā ir reāla vērtība, es gan savos dzīvokļa apmēros samierinos ar eleketrisko plīti :)
vēl es aizdomājos, te laikam taisnība par lauku vistām un vispār lauku gaļu, varbūt tāpēc man ir zināma neizpratne par apcepšanu pirms tam, jo buljons ir gana sātīgs no gaļas kas tiek gatavota ar garšvielām, būtībā tam dārzenim vairāk neko neprasās, arī tās sēņu zupas kas tiek minētas, arī tās var gatavot kopā visideālāk ar meža gaļu (bērnības receptes, piemēram ar kaltētām sēnēm), vārdu sakot, tagad patinot filmu pagātnē, netika apcepts nekas, jo notika variācijas ar gaļas buljonu kā pamatu un protams garšvielas dabīgās, kas mūsdienās domāju mums katrai ir pilns paluktiņš :)

Noelle 21. augusts 2013 13:17 DIO

Starp citu - par to garšu - es agrāk nesapratu, kādēļ, vārot vienu un to pašu zupu mājās (uz gāzes) vai laukos (uz malkas plīts) tā garšo citādāk. Izrādās - uz dzīvās uguns gatavotam ēdienam patiešām ir citāda garša. Visnegaršīgais tas, kā izrādās, esot, gatavojot uz gāzes. Labāk tad uz elektriskās virsmas. Tiesa, gatavošana uz dzīvās uguns prasa papildus iemaņas :) to nevar "nogriezt mazāku" tik viegli, kā gāzi :D

Noelle 21. augusts 2013 13:15

Cept vai necept - tāds ir jautājums :D
Reti, ĻOOOTI reti kaut ko pirms zupas gatavošanas apcepu. Principā, tikai, ja "recepte to prasa", kā Spotorno jau pieminētajai sēņu zupai. To gan neesmu gatavojusi jau gadiem.
Nesen gribēju paeksperimentēt un apcepu vistas gaļu ar garšvielām pirms vārīšanas - vēeee, nu man ļoti nepatika tā piegarša. Īpaši, ņemot vērā, ka es taukvielas paraktiski vispār nelietoju cepot un šeit arī neliku papildus ne eļļu, ne ko citu tamlīdzīgu. Bet nu nepatika.
Tai pat laikā tikai vārot esmu iemācījusies pagatavot lieliski garšojošu buljonu pat no pirktās vistas gaļas (kā zināms, no "lauku vistām" vistas buljona garša ir daudz piesātinātāka, bagātīkāga, bet tādas dabūt ir problemātiski), neizmantojot ne kaut kādas vegetas, ne buljona kubiciņus. Tikai sāls + attiecīgās garšvielas. un pietiekami ilga buljona vārīšana. Apcept neprasās.

Tātad rezumē no manas puses - ja vajag un patīk - var cept kaut visu, bet, ja tas nešķiet nepieciešams, nav jācep un tas nav nepareizi. :)

VIT@ 21. augusts 2013 11:37

Interesanti, es nevienu kaulu, neesmu apcepusi pirms likusi vārīties:) Esmu gatavojusi zupu krāsnī un uz ugunskura, protams garšas ir aboslūti dažādas. Piemēram ķirbju zupa labi garšo kā biezzupa, kura ir sildīta krāsnī. vai gulaš zupa uz ugunskura, mmm

pece 21. augusts 2013 11:32

Vecās pavārgrāmatās iesaka kaulus buljonam apcept cepeškrāsnī, kas man konceptuāli šķiet labs risinājums, ja baidās no taukiem uz pannas, bet bez cepšanas nevar iztikt.

Cerīte 21. augusts 2013 11:29

Te ari es-saberzēšu rokas un sākšu.
Svētdien taisīju zupu savā gaumē ar šo to no jaunās grāmatas aizgūtu.
Katlā-puravs,kāposts+4 kartupeļi.
CEPJU-papriku,burkānus ,seleriju sakni un ķiplokus un kabača atlikumu.BET-cepju uz folijas cepešpannā UZPŪŠOT 1 REIZI EĻĻAS AEROSOLU.Taisnība jau ir-cepšana daudziem dārzeņiem ''atver ''īsto garšu.Tad visu kopā pavāru ,sablenderēju,atšķaidu ar ūdeni un metu iekšā puķukāpostu.Pēc 10 min ,no plīts nost un ieberu pētersīļus+sasmalcinātu vārītu olu.Nekādu tauku nav pa virsu ne miņas,var ēst gan karstu gan aukstu.Tāpat apcepu pie vajadzības arī vistas kaulus un sīkākas daļas buljona gatavošanai-pavisam cita ,koncentrētāka garša.

VIT@ 21. augusts 2013 10:45 Linduchy

bet tas taču lieliski, ka var izveidoties saruna par receptēm un gatavošanu?! Tas jebkuru rakstu ne tikai ēšanu padara daudz pievilcīgāku, nu protams, ja netulko, ka saruna ir kašķis, kā to pasniedza pece, jo vismaz ne es un esmu pārliecināta, ka Spotorno arī nekašķējamies, bet diskutējam :)

Linduchy 21. augusts 2013 10:31

Smieklīgi man likās tas moments, ka meitene konkursa ietvaros ir ielikusi recepti, bet te tāda diskusija izvērtās - bezmaz dienas tēma :D
Nepārprotiet, viss ir forši...man patīk, ka ir diskusijas ;) (Y)

Linduchy 21. augusts 2013 09:46

ROFL

VIT@ 21. augusts 2013 09:45 pece

strīdu nav, ir tikai diskusija ;) vismaz no manas puses

pece 21. augusts 2013 09:43

Strīds par to vai labāk vārīt zupu pirms tam sastāvdaļas apcepot vai neapcepot ir mazliet bezjēdzīgs. Tkpat bezjēdzīgs kā strīds par to, kas īsti ir veselīgi.

VIT@ 21. augusts 2013 08:54 Spotorno

nu ja mēs izejam uz diskusijām, tad pirmkārt es negatavoju tādas zupas jau gadiem, vismaz gadi 5, līdz ar to manas garšas kārpiņas ir absolūti savādākas un mazāko tauku kunkulīti , kuru ieraugu peldam pa virsu buljonam, man godīgi sakot rauj uz augšu. Es pati esmu izvēlējusies, ka vēlos savu ēdienkarti pēc iespējas tīrāku un veselīgāku. Runājto par sēnēm, es neēdu sēņu zupas, man viņas vienkārši neuzrunā, kādreiz braviku buljonu zupa garšoja un jā arī tā zupa tika gatavota kā citas,ar vārīšanas metodi, veselīgajā versijā. redzi, ja gadiem tādas lietas neēd, tad pēkšņi dažas receptes to nespēs izmainīt, un teikšu tiešāk, arī nemaz negribas, es jūtos lieliski kā ir :)

Lana24 21. augusts 2013 08:35

Zupa tiešām ir ļoti garda:)

Linduchy 21. augusts 2013 08:28

Paldies par recepti! Es gan neaizraujos ar sastāvdaļu apcepšanu pirms vārīšanas, bet kādreiz var šādu zupu pagatvot vīram, kad pati dodos prom uz vairākām dienām - viņu taukvielu daudzums noteikti nesatrauks :)

pece 21. augusts 2013 07:39

Katram ēdienam kas savs - ir zupas, kur labāk sastāvdaļas katru atsevišķi pirms tam apcept. Ir reizes, kad jāsautē atsevišķis. Citreiz visu vāru.

vecsprofils 20. augusts 2013 22:40 DIO

Piekrītu, ka arī vārītu var uztaisīt garšīgi, bet, manuprāt, ir vieta arī receptēm, kuras tiek pagatavotas ar daļēju cepšanu. Jā, nav tik veselīgi, bet nevaru piekrist, ka viss vārīts garšas ziņā ir vienlīdzīgs ar apceptu. Piemēram, nu ir starpība sēņu zupā - vai nu sēnes ar sīpoliem sākumā tiek apceptas vai arī tie sīpoli un sēnes no sākta gala tiek vārīti. Pavisam cita garšas esence.... Tas pats ar biešu zupu - daudz garšīgāk, ja bietes tiek nedaudz apceptas ar sīpolu un tikai tad jau tiek vārīta pamatzupa :) Turpretī standarta dārzeņu "minestrone" zupa kā reiz labāk garšo, ja viss tiek vārīts no sākta gala.

VIT@ 20. augusts 2013 22:07

arī pliki daŗzeņi ir jāmāk pagatavot tā, lai tie garšotu lieliski... tas saucas spēle ar garšvielām :)

Lana24 20. augusts 2013 21:20 Spotorno

Pilnīgi Tev piekrītu:) Tā zupas garša mainās un vairs nav tikai pliki vārīti dārzeņi:)

vecsprofils 20. augusts 2013 20:37

Mmm, interesanti, man gan tā apcepšana pirms vārīšanas ļoti pat iet pie sirds.... jo vienkārši... nu tā ir garšīgāk, ko lai vēl saka ;)

VIT@ 20. augusts 2013 18:58

jā, produkti katrs par sevi atseviķši ir labs, es absolūti piekrītu, bet cepšanas metode pirms vārīšanas, nozīmē papildus taukvielas (apcept produktu eļļā, lai arī tā būtu olīveļļa tam nav nozīmes), kas ir par daudz, nu tas tādiem kā man, kam vajag visu veselīgo.

1 2