Zivs kroketes

taschinka
taschinka 29. aprīlis 2013 00:00
1711

 

Sastāvdaļas kroketēm:

500g saldēta zivs fileja,es izmantoju Heka fileju,bet atsaldējot tā palika vien 315g.Derēs arī citas zivis.

4 ēd.k auzu pārslas

1 ēd.k skābais krējums

1 ola

garšvielu maisījums zivīm

sauja rīvēts siers

svaigas dilles

Panēšanai milti un rīvmaize

Mērcei:

50g kausētais siers

80ml sausais sarkanvīns

1 sīpols

majorāns

pipari

50g sviests

 

Pagatavošana:

 

Sākumā gatavoju mērci,jo tā var gaidīt kroketes un tā pat garšos lielsiki

Sasmalcinam sīpolu.Liekam katliņā sviestu un sīpolu.

 

 

Cepam uz vidēji lielas uguns ik pa laiciņam apmaisot ap 10 minūtēm,līdz sīpols kļūst viegli brūns un aromātisks.

Pievienojam majorānu,piparus.

 

Pielejam vīnu un turpinam vārīt uz nelielas uguns vēl 5 minūtes.

 

 

Noņemam no uguns un iemaisam kausēto sieru.Sablenderējam.

Lai mērce būtu viendabīga,izlaižam to caur sietiņu.

 

Gatavojam kroketes.

Atsaldējam heka fileju un ļaujam pilnībā notecēt ūdenim,ļaujam nedaudz apžūt.Jo sausāka,jo labāk,līdz ar to ideālā gadījumā ,ja ir pieejama svaiga zivs ne saldēta.

Samaļam zivi gaļas mašīnā.

Pievienojam auzu pārslas,kas iepriekšs samaisītas ar skābo krējumu un olas dzeltenumu.Baltums paliek panēšanai.

Pievienojam garšvielas,sasmalcinātas dilles un rīvēto sieru.Kārtīgi izmaisam.

Massa diezgan maiga,mīksta,bet tās konsistence atļauj veidot bumbiņas.

 

Veidojam nelielas bumbiņas,liekam uz miltiem.

 

Apviļājam katru miltos.

 

 

Sakuļam olas baltumu un katru bumbiņu liekam baltumā un tad uzreiz apviļājam rīvmaizē.

Vāram sakarsētā eļļā ap 60 sekundēm.Pēc vajadzības apgrozam vārot.

Gatavs liekam uz papīra salvetes.

 

Pasniedzam ar mērcīti,kas vienkārši burvīgi iet klāt.

 

Mērcīte mmm....perfekti pie zivs.Aromātiska,maiga,krēmīga....

 

Kraukšķīgu garoziņu.,.....

 

Maigu viduci.... garšo burvīgi!

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
hiperkeri 29. aprīlis 2013 18:35

nu tā jau ir izvirtība.Izskatās paranormāli labi.Kāpēc Tu nedzīvo man kaimiņos?? Tad pie Tevis vien sēdētu un šmorētu!:)

taschinka 29. aprīlis 2013 18:33

Visi labumi tiek gatavoti mazās devās,līdz ar to neatkarīgi no tā,ka bieži gatavoju kopumā nemaz tik daudz tas nav.Ja es piemēram visu gatavoju pati,tad citi tieši tik pat iegādājas veikalā,gan saldumus gan citas lietas.Tā kā es nepērku veikalā,bet gatavoju līdz ar to tas viss izskatās ļoti daudz.

smukaa 29. aprīlis 2013 17:47

Un joprojām mani moka jautājums,kas tev tos visus labumus noēd?! :D