Zivis -vismaz reizi nedēļā?

11. marts 2010 00:00
1109

To, ka regulāri jāēd zivis, domājams zina ikviens, bet vai reāli sanāk vismaz reizi nedēļā maltītē lietot zivis?

{smallpic:1}

Zivju ēdāji var gavilēt, jo zivis ir ne tikai garšīgas, bet arī veselīgas, sevišķi par labu tās nāk sirds veselībai. Zivis ir vitamīni un minerālvielas, tādas kā cinks, magnijs, dzelzs, kas ir svarīgas, lai sirds darbotos kā nākas.

 

Zivis vajadzētu ēst vismaz 2 reizes nedēļā un vislabākās zivis ir tās, kas satur Omega3 taukskābes, piemēram, lasis, forele, siļķe.

 

Cik bieži Tu ēd zivis? Un kādas? Kādā veidā tās ir visgaršīgāk pagatavojamas?

 

Ilze Lipska, Sieviešu Kluba Uztura redaktore

ilze@sieviesuklubs.lv

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
biondo 15. marts 2010 18:04

Arii muusu gimenee zivis ir iecieniitas.
Mana miilaakaa un muusu gimenee visiecieniitaakaa recepte:

Karstaa panna ielej 3-5 ed.kar. ellu (ja ir, labaak oliivellu) Pasiiki sagriezu 3-5 tomatus, vienu selerija katu, ja ir tads gardums kaa kaperi, tad 3-6 piemetu, ja nav, arii nekas, piegriezu puravu un samaisot pasauteeju kaadas 10-15 minuutes. Peec tam, esosajaa masaa iecelu tiiriitu zivi - karpa, asaris vai kas tamlidzigs, galvenais lai tiira vesela zivs, vai var buut arii vairaakas mazaakas zivtinas. Parkaisu ar saali un pipariem un sauteeju kaadas 20-30 min., kad gatavs - pannu galdaa un ar vaaritiem kartupeliem vai biezeni - gardi :) Tad no zivs paari palikuso meerci naakamaa dienaa lietoju kaa meerci vaariitiem makaroniem. Preciizaak - izvaariitos makaronus iemaisu esosajaa meercee. Ja maajaas ir parmezaans - super, paarkaisa eedienam, ja nav siers arii garsoi labi :)

ilzel 11. marts 2010 19:14

Es saldētas zivis nekad neesmu pirkusi, bet paši gan esam saldējuši zivis, kad to ir tik daudz, ka nespējam apēst. Tad sasaldējam, lai tādos brīžos, kad zivis nav, varam izņemt no saldētavas.

Zivju zupa pie upes.. mmmm :) Kad par to aizdomājos, liekas, ka nevaru vairs vasaru sagaidīt :)

P.S. Makšķernieku sievām tiešām bieži vien zivis ir par daudz! :D

kristined 11. marts 2010 13:06

Es varētu piekrist olchen- mēs arī biežāk pērkam saldētas zivis, ja sen nav būts uz ezeru makšķerēt. Dievinu tvaicētu lasi ar saldo krējumu..Un zivju zupa vasaras dienā ir vispār SUPER!

olchen 11. marts 2010 12:27

varu gaļu vispār neēst, bet bez zivīm nespēju :) Cenšos gatavot tās vairākas reizes nedēļā, vai vismaz siļķi nopērku. Diemžēl svaigās zivis mūsu veikalos neizskatās nemaz tik svaigas, tāpēc pērku saldēto heku vai arī veselu lasi vai foreli.

inguce 11. marts 2010 12:25

savam dēlēnam sāku tvaicēt lasi... Gatavojot aromāts mājā nav tas labākais, bet garša... mmmmm...... :) mēli var norīt!! un visparastāko svaigo lasi var ēst bez nekā- vnk iztvaicētu!! nesanāk dārgāk kā pirkt jau kādu apstrādātu zivi :)

11. marts 2010 10:24

Ne velti Padomju laikos ceturtdienas bija Zivju dienas.. :) Vēl tagad pāris kafejnīcās, kur aizkavējusies pagātnes elpa, ceturtdienās smaržo pēc zivīm :) Un kāpēc ne? Šodien kā reiz ceturtdiena :D

Es gan neesmu liela zivju ēdāja... Reti, bet labas...

11. marts 2010 10:11

No veikalā pirktajām, es bez siļķītes nevaru :D viesībās kūku neēdu, ja nav siļķes, ko pēc tam uzkost. :D

11. marts 2010 10:10

Makšķernieku sievām tiešām šāda problēma nav - zivis ir bieži, dažreiz pat pārāk bieži.

kristined 11. marts 2010 10:07

Reizēm šķiet, ka es vispār varētu ēst tikai un vienīgi zivis :) Man zivis garšo dažādos veidos- gan ceptas, gan sautētas, gan žāvētas! Ak, cik labi, ka mums ir lauki un vīram patīk makšķerēt un zvejot!