Ziemassvētku ēdienu receptes sadarbībā ar "3 pavāru restorāns Tam labam būs augt"

Autors: Sieviešuklubs.lv, 2018. gada 19. decembris, 10:30:33
Ziemassvētku ēdienu receptes sadarbībā ar "3 pavāru restorāns Tam labam būs augt"

Medū glazēta pīles krūtiņa ar ceptiem āboliem (4 personām) 

Sastāvdaļas:

Pīles krūtiņa (4 gab.)

Medus (3 EK)

Timiāns (3 zariņi)

Brūnais cukurs (2 EK)

Sāls un pipari

Āboli (2 gab.)

Kalvadoss (30 ml)

Pagatavošana:

Pīles krūtiņu notīra no liekajiem taukiem - pārbauda, vai nav skrimšļu. Nomizo ābolus. Sagriež daivās, izgriežot serdes. Saplūc timiāna lapiņas. Ņem katlu, kurā liek medu un cukuru. Nedaudz uzkarsē līdz jūtama karameles smarža. Tad pievieno ābolus un timiānu. Izmaisa un pārlej pāri kalvadosu. Sutina uz vidējas uguns, apmaisot līdz āboli kļuvuši nedaudz mīksti no ārpuses un karamelizējušies. Pīles krūtiņu apcep uz pannas, sākot ar ādas pusi uz leju (uz vidēji lielas uguns aptuveni 2 minūtes līdz āda kļūst zeltaina). Tad apcep no otras puses aptuveni minūti. Tad ņem medus glazūru un noglazē pīli. Pēc tam liek krāsnī 180ot uz 8 minūtēm (vidēji cepta). Tad pīli ņem ārā un ‘atpūtina’ 2 minūtes. To noglazē vēlreiz, sagriež un pasniedz ar āboliem.  

Baklažānu ikri ar kazas sieru un lazdu riekstiem 

Sastāvdaļas:

Baklažāns (1 gab.)

Kazas siers (100 gr)

Piens (20 ml)

Citrona sula (pēc garšas)

Skābais krējums (20 gr)

Sāls

Lazdu rieksti

20181219102758-19658.jpg

Pagatavošana

Baklažānu sadursta un cep krāsnī 180oC 25 min. Pēc tam baklažānu atdzesē, nomizo un sagriež kubiņos. Sajauc kopā ar krējumu un sāli. Tad samaisa visu. Kazas sieru saputo, iemaisa ar pienu un pievieno sāli. Lazdu riekstus sasmalcina.

Mazsālīta forele ar dzērveņu mērci 

Sastāvdaļas: (4 personām)

Apelsīna miza no 2 apelsīniem

Svaigi spiesta apelsīnu sula (400 ml)

Ingvera sakne (10 gr)

Piparkūku garšviela (20 gr)

Rozmarīns 1 zariņš

Cukurs (4 EK)

Spicyrums (40 ml)

Dzērvenes (1 kg)

Mazsālīta forele (300 g)

20181219102816-57899.jpg

Pagatavošana

Noņem apelsīna mizu. Sakapā ingvera sakni un liek katlā kopā ar apelsīnu mizu. Pārlej pāri apelsīna sulu, pieliek rozmarīna zariņus un piparkūku garšvielas. Visu vāra līdz brīdim, kad paliek puse. Pievieno cukuru un dzērvenes. Izmaisa un turpina vārīt uz nelielas uguns aptuveni 15 min līdz sāk burbuļot. Savāra līdz biezākai konsistencei, pievieno rumu, kārtīgi izmaisa un liek atdzesēties. Pasniedz kopā ar mazsālītu foreli, kā arī belugas lēcām, vārītiem kartupeļiem vai humusu.

Rupjmaizes kārtojums ar biezpienu 

Sastāvdaļas:

Balzams (100 ml)

Cukurs (100 gr)

Svaigais siers (150 gr)

Tumšā rīvmaize (250 gr)

Pūdercukurs (75 gr)

Upeņu sula (100 ml)

Biezpiens (100 gr)

Baltā šokolāde (50 gr)

Cukursīrups (20 ml)

20181219102850-75259.jpg

Pasniegšanai

Brūkleņu ievārījums, dzērvenes, sukādes

Pagatavošana

Rīvmaizei pievieno pūdercukuru, upeņu sulu un izmaisa līdz viendabīgai masai. Lej balzamu katliņā un pievieno cukuru – uz vidējas uguns novāra līdz sīrupa konsistencei. Atdzesē un pievaino pie svaigā siera. Visu izmaisa. Balto šokolādi izkausē ūdens peldē. Biezpienam pievieno cukursīrupu, izmaisa un pievieno izkausēto šokolādi. Izmaisa. Kārto sastāvdaļas. Pasniedz ar ievārījumu, svaigām dzērvenēm un dažādām sukādēm.