ZEMEŅU ZUPA AR BIEZPIENA BUMBU

Autors: Ciao, 2017. gada 7. maijs, 11:01:48
ZEMEŅU ZUPA AR BIEZPIENA BUMBU

Viss veselīgais un vienkāršais ir ģeniāls un ģeniālais ir gards, jo vienkāršs.

Kas var būt labāks par svaigām ogām un maigu biezpiena sniega bumbu?  Nav jāstāv stundām ilgi virtuvē un jāmeistaro kalorijām bagāta kūka ar ko pārsteigt viesus. Viss kas ir vajadzīgs ir svaigas ogas un biezpiens, vai rikotas siers (itāļu biezpiens - līdzīgu rikotas sieram masu jūs iegūsiet, ja caur sietu izberzīsiet biezpienu, iegūstot krēmīgu konsistenci) vai krēmīgais un bagātīgais mascarpones siers, derēs viss, kas tuvāks jūsu sirdij, maciņam un garšas kārpiņām. 

Laiks kādam veselīgam un ļoti gardam desertam!

SASTĀVDAĻAS (4 personām)

500 gr zemenes

puse citrons

2 ēdamkarotes cukurs

piparmētra lapiņas un svaigas zemenes dekoram

ricotta /biezpiens/ mascarpone siers (pēc gaumes)

PAGATAVOŠANA

Nomazgā un sagriež gabaliņos zemenes, apslaka ar svaigu citrona sulu un pārkaisa ar cukuru. Masu saspaida ar dakšiņu (ne blenderi). Pilda servējamās glāzēs. Glīti servē balto biezpiena (manā gadījumā) bumbu un dekorē ar piparmētru un svaigām zemenēm. 

VIT@

https://vitakoci.org

Pavasara recepšu konkurss

20151008140647-14371.jpg

Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.