ZEMEŅU ZUPA AR BIEZPIENA BUMBU
Viss veselīgais un vienkāršais ir ģeniāls un ģeniālais ir gards, jo vienkāršs.
Kas var būt labāks par svaigām ogām un maigu biezpiena sniega bumbu? Nav jāstāv stundām ilgi virtuvē un jāmeistaro kalorijām bagāta kūka ar ko pārsteigt viesus. Viss kas ir vajadzīgs ir svaigas ogas un biezpiens, vai rikotas siers (itāļu biezpiens - līdzīgu rikotas sieram masu jūs iegūsiet, ja caur sietu izberzīsiet biezpienu, iegūstot krēmīgu konsistenci) vai krēmīgais un bagātīgais mascarpones siers, derēs viss, kas tuvāks jūsu sirdij, maciņam un garšas kārpiņām.
Laiks kādam veselīgam un ļoti gardam desertam!
SASTĀVDAĻAS (4 personām)
500 gr zemenes
puse citrons
2 ēdamkarotes cukurs
piparmētra lapiņas un svaigas zemenes dekoram
ricotta /biezpiens/ mascarpone siers (pēc gaumes)
PAGATAVOŠANA
Nomazgā un sagriež gabaliņos zemenes, apslaka ar svaigu citrona sulu un pārkaisa ar cukuru. Masu saspaida ar dakšiņu (ne blenderi). Pilda servējamās glāzēs. Glīti servē balto biezpiena (manā gadījumā) bumbu un dekorē ar piparmētru un svaigām zemenēm.
VIT@
Pavasara recepšu konkurss
Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.
Upenes,jaanogas arii!!!!!Man vairaak un vairaak liekaas,ka taa nav tikai skirne-"kaut kas gaisaa"!!!!
Tev vajag nogādāt mājās kādu Latvijas zemeņu stādiņu, tad varētu pati audzēt (kaut puķu podos) un priecāties par īstām zemenēm
varbūt arī būtu skābas , grūti pateikt... mums ir saldas zemenes un pasniegtā kompozīcija ir vienkārši debešķīga
Es atkal iedomaajos ,vai man nebuutu par skaabu,ja liktuklat citronu veel,bet mums ir daudz skaabaakas zemenes,kaa Latvijaa piemeeram.
Es muusu zemenes saucu par bezgarsiigaam....nevaru arii vairaak apeest,kaa paaris ogas-dedzina kungi!
Man baziliks garso,bet es nezinu vai ar saldo!Dekoram gan esmu izmantojusi arii taadus augus,kurus pati needu-tikai lai smuki izskataas!
p.s. bazilikam nav ne vainas ar saldajiem kopā.. viss ir improvizācijas jautājums un cik pats ēdājs ir atvērts jauniem garšas salikumiem
Nja? Nebiju iedomājusies šādu garšas salikumu
Arī bazilikam nav ne vainas ar zemenēm - salātos vai uz maizītēm
Es sajaucu piparmētras
Dekorē ar baziliku?
Zemenes un baziliks iet kopā garšas ziņā?
Cik daudz biezpiena izmanto?