ZEMEŅU ZUPA AR BIEZPIENA BUMBU

Ciao
Ciao 7. maijs 2017 11:01
1596

Viss veselīgais un vienkāršais ir ģeniāls un ģeniālais ir gards, jo vienkāršs.

Kas var būt labāks par svaigām ogām un maigu biezpiena sniega bumbu?  Nav jāstāv stundām ilgi virtuvē un jāmeistaro kalorijām bagāta kūka ar ko pārsteigt viesus. Viss kas ir vajadzīgs ir svaigas ogas un biezpiens, vai rikotas siers (itāļu biezpiens - līdzīgu rikotas sieram masu jūs iegūsiet, ja caur sietu izberzīsiet biezpienu, iegūstot krēmīgu konsistenci) vai krēmīgais un bagātīgais mascarpones siers, derēs viss, kas tuvāks jūsu sirdij, maciņam un garšas kārpiņām. 

Laiks kādam veselīgam un ļoti gardam desertam!

SASTĀVDAĻAS (4 personām)

500 gr zemenes

puse citrons

2 ēdamkarotes cukurs

piparmētra lapiņas un svaigas zemenes dekoram

ricotta /biezpiens/ mascarpone siers (pēc gaumes)

PAGATAVOŠANA

Nomazgā un sagriež gabaliņos zemenes, apslaka ar svaigu citrona sulu un pārkaisa ar cukuru. Masu saspaida ar dakšiņu (ne blenderi). Pilda servējamās glāzēs. Glīti servē balto biezpiena (manā gadījumā) bumbu un dekorē ar piparmētru un svaigām zemenēm. 

VIT@

https://vitakoci.org

Pavasara recepšu konkurss

20151008140647-14371.jpg

Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
ofelija 7. maijs 2017 16:16 Linduchy

Upenes,jaanogas arii!!!!!Man vairaak un vairaak liekaas,ka taa nav tikai skirne-"kaut kas gaisaa"!!!!:D

Linduchy 7. maijs 2017 16:03 ofelija

Tev vajag nogādāt mājās kādu Latvijas zemeņu stādiņu, tad varētu pati audzēt (kaut puķu podos) un priecāties par īstām zemenēm :)

Ciao 7. maijs 2017 15:15 ofelija

varbūt arī būtu skābas , grūti pateikt... mums ir saldas zemenes un pasniegtā kompozīcija ir vienkārši debešķīga :)

ofelija 7. maijs 2017 15:07

Es atkal iedomaajos ,vai man nebuutu par skaabu,ja liktuklat citronu veel,bet mums ir daudz skaabaakas zemenes,kaa Latvijaa piemeeram.
Es muusu zemenes saucu par bezgarsiigaam....nevaru arii vairaak apeest,kaa paaris ogas-dedzina kungi!

ofelija 7. maijs 2017 15:05 Linduchy

Man baziliks garso,bet es nezinu vai ar saldo!Dekoram gan esmu izmantojusi arii taadus augus,kurus pati needu-tikai lai smuki izskataas!

Ciao 7. maijs 2017 12:09

p.s. bazilikam nav ne vainas ar saldajiem kopā.. viss ir improvizācijas jautājums un cik pats ēdājs ir atvērts jauniem garšas salikumiem :)

rasas 7. maijs 2017 11:51 Linduchy

Nja? Nebiju iedomājusies šādu garšas salikumu (Y)

Linduchy 7. maijs 2017 11:48

Arī bazilikam nav ne vainas ar zemenēm - salātos vai uz maizītēm :)

Ciao 7. maijs 2017 11:38

ROFLROFL

Ciao 7. maijs 2017 11:38 rasas

Es sajaucu piparmētras

rasas 7. maijs 2017 11:28

Dekorē ar baziliku? :^) Zemenes un baziliks iet kopā garšas ziņā?
Cik daudz biezpiena izmanto? :)