Zaļo pākšu pupiņu tarte

Autors: Ciao, 2016. gada 12. oktobris, 12:03:18
Zaļo pākšu pupiņu tarte

„mazās piektdienas”

Mūsmājās trešdienas vakari ir svētki. Vienmēr kāds ierodas, vai tie būtu draugi, kaimiņi, radi, taču vakari nav klusi. Īpaši ņemot vērā, ka rudens sācies strauji pie mūsu nelielajām dzīrēm tiek atvērta kāda sarkanvīna pudele. Sarkanvīns lieliski iederās trešdienas vakaros, protams... laba daudz nevajaga.. bet tomēr tik rudeniski ar kādu vieglu jazz mūziku fonā, daudz aromātiskām svecēm, vai noir filmām.

Tomēr pie tik izvirtīgiem vakariem, prasās arī uzkodas. Īpaši, kuras neprasa daudz sagataves laika. Šeit nāk talkā kārtainā mīkla. Šis produkts var izglābt dažādās situācijās, arī tad ja mājās nav neviena dārzeņa, siera, gaļas vai kā cita... vienmēr var uztaisīt sālstandziņas.  Šoreiz par kaut ko ļoti klasisku, rudenisku un sezonālu, par pākšu pupiņām.

Sastāvdaļas

Kārtainā mīkla

Ola

Sāls, pipari

Zaļās pākšu pupiņas

Jebkāds siers (manā gadījumā kremīgais Filadelfijas)

Pagatavošana

Uzkarsē krāsni 200 grādus karstu. Tartei piemērotā traukā izklāj mīklu, sadur ar dakšiņu, pārkaisa ar sāli, apziež ar olu. Iekšā krāsnī  uz 10 minūtēm. Tikmēr atsaldē pupiņas, kuras apslaka ar sāli, pipariem, sitrona sulu un olīveļļu. Kad tartes mīkla gatava pa virsu kārto pupiņas, atlikušo olas masu un uzmet mākslinieciski virsū pāris krēmīgā siera bumbuļus. Iekšā krāsnī uz vēl 10-15minūtēm. Voilā. Atdzesē un pasniedz ar vīnu.

Tādiem nelieliem svētkiem labi iederēsies Meryl Streep filma „Its complicated”, garda, smieklīga un visbeidzot tik sievišķīga!

VIT@

Rudens recepšu konkurss

20151008140647-14371.jpg

Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.