Zaļie smūtiji

hiperkeri
hiperkeri 19. jūlijs 2013 08:55
11975

Šī nebūs tipiskā recepte.Ar to sāksim.

Mans uzdevums vairāk būtu izraisīt diskusiju par tādu tēmu kā zaļie smūtiji.Zināji tādus? 

Man pašai tas ir samērā jauns atklājums un jāsaka,ka pašlaik tikai briestu tādu notestēt,taču iekš youtube.com ir meitenes,kas šādu smūtiju izdzer katru dienu pie brokastīm vai uzkodas vietā.

Viena recepte priekšstatam-

pusotra glāze ūdens

puse citrona sulas

1 ābols

1 bumbieris

1 selerijas kāts

2 saujas spinātu(jā,te tas paliek interesanti..)

sauja pētersīļu

1 galviņa romiešu salātlapu

1 banāns

un kāds no superaugļiem(godži ogas..) vai bišu ziedputekšņi..

Jā,ņem visu un sablenderē to VISU kopā un tad dzer pilnām mutēm un saka,ka garšo brīnišķīgi...ja var tikt pāri tam zaļajam tonim..

Pastāv dažādi uzskati-ir ļoti daudz to meiteņu apmēram manā vecumā,kas saka-jā,riktīgi forši-man āda paliek tīrāka,mati un nagi spēcīgāki,burtiski staroju no iekšām,un tad ir mazliet pieaugušākas personas,kas mēģina panākt,lai šos kokteiļus,acīmredzot,botkotētu-jo, ja neaprēķina daudzumu līdz matemātikas formulām-sulas praktiski ir ēdiens,un pārmērīgs daudzums šāda kokteiļa vai kādas sastāvdaļas var radīt pārslodzi mūsu ķermenim,lai pārstrādātu..Un tad jau vēl tas oksidācijas process,kas notiek,visu blendējot,tas taču ir šausmīgi!!Un kā tad ar augļu cukuriem?? Īsāk sakot-arī no šī varētu mirt jauns.

Respektīvi-tagad es esmu vēl vairāk apjukusi-vai tad ir vērts piebarot savu uzturu ikdienā ar šāda veida kokteiļiem,ja apzināti zinu,ka ikdienā tik daudz tos zaļumus es needu,tātad-šī būtu lieliska alternatīva tos uzņemt arī citādākā veidā,tomēr palielinot ikdienā nepieciešamo minerālvielu un vitamīnu daudzumu vai tomēr-bēgt no šīs ātri izplatošās tendences kā no žurku mēra?? Viedokļus studijā!

 

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
hiperkeri 22. jūlijs 2013 12:32

paldies,Violeta-par saldēšana-jā,tā ir ļoti laba ideja!::)

Violeta Kalniņa 21. jūlijs 2013 08:44

Un vēl,šos mikšļus var saldēt un lietot visu ziemu.Sablenderē un saldētavā.Vitamīni visu ziemu:))

Violeta Kalniņa 21. jūlijs 2013 08:40

Varu droši apgalvot,ka šie kokteiļi ir labi.Pati lietoju visu pavasri.Man gadu bija ķīmijterapija.Reāli palīdz atgūt spēkus.Es liku sauju spinātu.pussauju pētersīļus un dilles.pāris gurķus un mineràlūdeni. 1) es to nedzēru tukšā dūšā,jo var sākties gastrīts 2) to lieto,kā vieglu launagu vai otrās brokastis 3)ja zaļumus šķaida ar kefīru,sanāk aukstā zupa.Šajos kokteiļos ir daudz dzelz,pēc slimošanas vai pēc ziemas var atgūt spēkus.Iesaku nepārspīlēt ar dienas devu,kokteiļa sastāvu mainīt un uzmanīties gastrīta slimniekiem.e
Skaistumam var uzlikt kā masku.Labi mitrina,noņem saules kairinājumu.Lai veicas!

nosiguldas 19. jūlijs 2013 15:49 hiperkeri

nav sarežģīti un rezultāts ir, es labprāt patukšoju draudzenes dzēriena pudeli, kad tas ir līdz. tur var likt visu ko sirds kāro, galvenais nosacījums ļoti labs blenders, vai sulu spiede, tad dzēriens sanāk tāds vidēji biezs, pie tam ūdeni nevajag pievienot. Ko uzreiz saku nezāles man uzreiz sit cauri un es tādu iedzert nevaru, bet tu kur ir salāti, spināti, selerija kāti un tad vēl augļi, pasakains dzēriens.

hiperkeri 19. jūlijs 2013 12:48

ja vien ir vismaz kaut kāds labs rezultāts,tad tas man der kaut vienkārši pamēģināšanai:)

Ivetta 19. jūlijs 2013 12:11

Pēc nosiguldas komentāra, radās tāds feins iespaids par šiem dzērieniem. Nekas sarežģīts.

nosiguldas 19. jūlijs 2013 10:52

Te nu varu padalīties reālā pieredzē, jo mana draudzene ir daudz lasījusi par zaļajiem dzērieniem, pamatsastāvdaļas ir spināti, tālākais pēc garšas un patikas. Nekāda āda un nagi nepaliek stiprāki, bet ir lielāks spēka pieplūdums, viņai asinsanalīzes ir uzlabojušās, tas ir pie nosacījuma, ka šos dzērienus dzer katru dienu, tiem gan nav jābūt tik pārblīvētiem kā šajā receptē, pie tam draudzene pavasarī pievieno arī dažādas zaļās nezāles, tad gan teikšu, ka es to dabūt iekšā nevaru, bet zaļumi ar augļiem dažadās variācijās ir ļoti garšīgi. Piemēram ābolu sula man ir pa stipru, bet kopā ar spinātiem, selerija kātu, bumbieru ir ļoti garšīgs padzēriens un galvenais veselīgs.

Cerīte 19. jūlijs 2013 10:29

Prieks sanāks Tev padārgi/galviņa romiešu sal ap 1 Ls ,- nu tā bez 2 Ls vienai glāzei neiztikt/Var taču to visu apēst-mabn kā lielam zaļbarības patērētājam šitas daudzums liekas nieks vien.

VIT@ 19. jūlijs 2013 10:18

ik pa laikam gatavoju smūtijus, teikšu vienkārši, katru rītu brokastīs es viņu negribu, bet tas ir veselīgi un otrs smūtijs ir ēdienreize, nevis starp ēdienreizēm uzkodām :)

hiperkeri 19. jūlijs 2013 10:16 Linduchy

nu,no anīsa sastāvdaļām tiešām nav ne smakas,tāpēc es esmu PAR! Spinātiem pašiem par sevi īsti nav nekādas ne garšas specifiskas,vienīgais-selerija to visu varētu padarīt mazliet `funky`..
Un ar to ņemšanos-tiklīdz to visu neliec sulu spiedē,kas 100 minūtes jāmazgā,bet paņem visu un sagriez,ar rokas blenderi sablenderē-noskalo zem ūdens un lieta darīta!nekā sarežģīta

Linduchy 19. jūlijs 2013 10:13

Tas man bik atgādina šotiņu svaigēšanas restorānā, tikai bik smukāka krāsa un lielāka glāze... Un tavā recetē vēl ir arī garšīgas sastāvdaļas - banāns, ābols, bumbiers :)
Ja vien sablenderējot to visu kopā nav svaigi pļautas zāles+anīsa smaka, tad varētu mēģināt arī izdzert tādu :)

pece 19. jūlijs 2013 09:25

Man jau šķiet, ka zaļie kokteiļi ir dikti labi organismam, bet tā ņemšanās, ķēpa, un vēl zaļš...... nav priekš manis!