Vistas un cukīni kotletes ar bazilika mērci

olchen
olchen 12. marts 2010 00:00
1731

Ziemā paliek sātīgi sautējumi, trekni gaļas ēdieni, saldas krēma kūkas un sirdsapziņas pārmetumi par apēstām kalorijām. Pavasarī gribas ko vieglu un gaisīgu, kas priecētu vēderu, bet neatstātu pēdas uz figūras.  Šis ēdiens ir viegls un garšīgs- kā pavasarī pienākas!

 

Vajadzēs:

500 g vistas fileja (2 gabali)

500 g cukīni (2 nelieli)

2 olas

2 ēd.k. manna

100 g cietais siers (piemēram, parmezāns, Monterigo, Adžugas)

eļļa cepšanai

sāls

pipari

svaigais baziliks

250 ml jogurts

 

Pagatavošana:

{smallpic:1}

Vistas fileju sasmalcini blenderī.

{smallpic:2}

Cukīni sarīvē uz dārzeņu rīves un nedaudz pasāli. Pēc minūtēm 10 sulu, kas būs izdalījusies, nolej.

{smallpic:3}

Maltai gaļai pievieno olas, sāli, svaigi maltus piparus, rīvēto sieru un kārtīgi samaisi. Esi uzmanīga ar sāli- tā jau ir cukīnī un sierā. Labāk lai kotletes sanāk mazāk sālītas, to varēs koriģēt ar mērci.

{smallpic:4}

Kotlešu masai pievieno cukīni un mannu un vēlreiz kārtīgi samaisi. Atstāj masu uz 10 minūtēm atpūsties, lai manna ievelkas. Tad cep kotletes uz nelielas uguns līdz tās kļūs smuki zeltainas. Pasniedz kotletes kopā ar mērci.

{smallpic:5}

Mērcei blenderī sasmalcini jogurtu, baziliku, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Ja baziliks negaršo, droši vari aizvietot to ar pētersīļiem vai kādu citu garšaugu. Jogurta vietā var ņemt arī skābo krējumu (tad mērce būs treknāka), bet neņem Biolakto! Tā kā šis skābpiena produkts tiek raudzēts traukos, kuros tiek pārdots, blenderis izjauc recekli un mērce iegūst piena konsistenci.

Labu apetīti!

 

Iesūti arī Tu savu pavasarīgāko recepti un laimē dāvanu karti no Iļģuciema maiznīcas! Vairāk par konkursu lasi ŠEIT!

 

 

2

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
more 12. marts 2010 17:04

Ljoti interesanti :) iespeejams pat nesagaidiishu vieteejos cukini :D ljooooti garsho cukini...

ilzel 12. marts 2010 16:57

Fantastiska recepte!!! Jāsagaida tik sava cukīni raža un noteikti izmantošu! :)