Vistas karijs ar rabarberiem

olchen
olchen 22. maijs 2010 11:23
858

Ir pieņemts, ka no rabarberiem var gatavot tikai desertus: pīrāgus, kompotus, uzpūteņus. Bet ar rabarberiem sanāk arī ļoti garšīgi pamatēdieni, lai cik tas neliktos dīvaini. Vajag tikai pārvarēt sevi, nenobaidīties un ļauties šai avantūrai.

Izvēlējos vistas karija ar rabarberiem un āboliem recepti un nekļūdījos. Asa- skāba- saldā- sāļa salikums bija perfekts. Pasniegts ar rīsiem šis ēdiens piestāv aukstajam laikam (vai lasīji, ka nākošnedēļ sola aukstāku laiku?), bet karstajā laikā vīrs to novērtēja kopā ar alu. Rabarberi deva patīkamu skābumu un to garša nedominē. Var pat teikt, ka tos ir grūti noteikt.

Vajadzēs:

500 g vistas fileja (2 lielas filejas)

2 ķiploka daiviņas

ingvers 3-4 cm garš gabaliņš

2 ēd.k. baltvīna etiķis (es izmantoju rīsu etiķi)

4 ēd.k. eļļa

2 ēd.k. karijs

500 g rabarberi

1 ābols

1 neliels sīpols

200 ml kokosriekstu piens

1/2 tējk. sāls

1 ēd.k. medus

Pagatavošana:

Pāris stundas pirms gatavošanas iemarinē vistas gaļu. Sagriež vistas fileju nelielos gabaliņos. Smalki sakapātus ingveru un ķiplokus, etiķi, 2 ēd.k. eļļas un kariju pievieno gaļai. Labi visu samaisi un atstāj ledusskapī uz pāris stundām.

Sagatavo dārzeņus/augļus. Sīpolu sagriež 1/4-ripiņās, rabarberus 1-2 cm garos gabaliņos. Ābolu nomizo, sagriež 4 daļās un tad plānos gabaliņos.

Eļļā 2 minūtes apcep sīpolu, rabarberus un ābolu. Beigās pievieno medu un izņem no pannas.

Uz pannas 2 minūtes apcep iemarinēto gaļu.

Pievieno iepriekš sagatavotos dārzeņus, sāli un kokosrieksta pienu. Liec sautēties vēl 10 minūtes. Pasniedz ar rīsiem. Labu apetīti!

Recepti atradu šeit

Vai Tev ir kāda interesanta recepte ar rabarberiem? To laiks ir ļoti īss- tikai līdz Jāņiem, tāpēc jāsteidzas!

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
olchen 24. maijs 2010 23:59

pikupeku

var mēģināt saldo krējumu, bet tas visdrīzāk saies pārslās dēļ rabarberu skābuma. Labāk jau pamēģināt atrast kokosriekstu pienu.

pikupeku 24. maijs 2010 16:48

Šodien gribēju uztaisīt, bet vietēja veicītī nebija kokosriekstu piena - ar ko varētu aizstāt???

olchen 23. maijs 2010 22:41

zini, biju ļoti izbrīnīta, bet manam vīram šis ēdiens ļoti garšoja! Un viņš ir klasisko vērtību piekrītējs :)

Bet piekrītīšu, dažreiz labāk paklusēt, kas tajā ēdienā iekšā :)

pikupeku 23. maijs 2010 20:54

Man jau patīk tādas neierastas kombinācijas, bet mājniekiem labāk nesaku pirms maltītes, kas tur iekšā. Viņi to nevienmēr saprot :(