Vistas fileja ar siltajiem dārzeņu salātiem un siera suflē

taschinka
taschinka 15. februāris 2016 08:41
1236

Sastāvdaļas:

400g vitas fileja

1 ēd.k 5% etiķis

1 ēd.k sojas mērce

zemesrieksti

Karstajiem salātiem:

brokoļi

burkāni

apelsīni

salātu lapas

sezama sēkliņas

1 ēd.k eļļa cepšanai

Ja es gatavotu tikai pieaugušajiem, tas papildinātu salātus  ar svaigu čilli un papriku. 

Sastāvdaļas suflē:

1 sīpols

1 tēj.k ķimenes

5 piparu graudiņi

2 mazas olas

2 kārtīgas ēd.k milti

250ml piens

50g  siers + apbēršanai

50g sviests

pipari

Šīpolu un piaprus, ķimenes liekam piena katliņā un vāram līdz būs nepieciešams. Vaktējam, lai piens neaizmūk.

Citā katliņā liekam sviestu, izkausējam.

20160215083801-34595.jpg

Turot uz uguns sviestā iemaisam miltus līdz viendabīgai masai. 

20160215083812-23419.jpg

Pienu izkāšam un lejam maisot sviesta maisījumā, joprojām turam uz uguns.

Karsējam maisot 3 minūtes.

20160215083823-55209.jpg

Olas baltumus atdalam no dzeltenumiem.

Noņemam katliņu no uguns un intensīvi maisot  iemaisam dzeltenumus, tad rīvētu uz smalkās rīves sieru.

Liekam uz uguns un karsējam maisot līdz masa sabiezē.

Noņemam no uguns un vēl nedaudz izmaisam, tad noliekam malā, lai padziest.

Sanāk maiga, krēmīga, vijīga masa. Līdzīga kā plaucētā mīkla, maisot atdalas no katliņa malām.

20160215083832-87379.jpg

Kamēr dziest mīkla, putojam olas baltumus.

Olas baltumus putojam ar sķipsniņu sāli līdz stingrām putām.

Iecilājam padzisušajā mīklā, nav jāgaida līdz atdziest pilnībā. Neputojam mīklu, bet maisam vienā virzienā, lai baltumi mīklu padara pufīgu.

Formiņas iesmērējam ar sviestu un apberam ar rīvmaizi. 

20160215083846-43221.jpg

Liekam formiņās mīklu. Uzberam rīvētu sieru.

20160215083857-91451.jpg

Formiņas liekam lielā formā, kur ielejam karstu ūdeni līdz mazās formiņas līdz pusei ūdenī.

Liekam cepties jau iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 15-20 minūtēm līdz suflē virma skaisti apbrūnē un paceļas augšā.

Nesatraucamies, ja atdziestot suflē nedaudz nosēžās. 

20160215083906-40041.jpg

Visu gatavoju paralēli.

Sākumā iemarinējam fileju:

 Sagriežam strēmelēs vai kubiņos fileju, pielejam etiķi un sojas mērci. Apmaisam ar rokām. Apsedzam ar pārtikas plēvi un liekam ledusskapī uz 30 minūtēm.

20160215083919-53242.jpg

Tikmēr sagatavojam dārzeņus. Burkānus sagriezu stienīšos.

20160215083932-28891.jpg

Uz pannas uzkarsējam eļļu apcepam sezama sēkliņas. Pievienojam burkānus un cepam zem vāka uz nelielas uguns. Drīzāk sautējam, jo apbrūnināt nevajag.

20160215083949-87101.jpg

Pēc kādām 3 minūtēm piemetam brokoļu ziediņus. Ja gatavojam lielajiem, tad arī čilli un papriku.

Sautējam 5 minūtes. Sagriežam apelsīnu bez mizas kubiņos. No cita apelsīna izspiežam sulu. Liekam pannā. Turpinam sautēt. 

20160215083959-78783.jpg

Pārkaisam ar pipariņiem. Gatavs, kad brokoļi pietiekami mīksti. 

20160215084009-77615.jpg

Citā pannā uzliekam cepties vistu.  Cepam apmaisot līdz šķidrums iztvaikojis, piemetam sauju zemesriekstus un apcepam vēl pāris minūtes, tad arī vistai jābūt gatavai.

20160215084021-93173.jpg

Pasniedzam.

20160215084031-64225.jpg

Vistiņa maiga, nav sausa, garšo burvīgi. Lieliski papildina zemesrieksti.

20160215084042-50688.jpg

Dārzeņu salāti ir viegli, maigi, un it nemaz neprasās sāls, jo apelsīna aromāts balansē garšu.

20160215084053-16368.jpg

Vislielākā sajūsma no dēla un vīra bija tieši par burkānu un vistas garšu. Siera suflē neizbrīnija, jo tiek gatavots ne pirmo reizi, un visiem garšo.

Bija arī neplānoti ciemiņi, kas trāpīja uz šīm vakariņām, visiem škita interesanti un ļoti garšīgi.

20160215084104-53485.jpg

 
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Linduchy 15. februāris 2016 08:51

Paldies par recepti :) (Y)