Virtuvē iepeld zive... ko nu???
Ar zivju gatavošanu vienmēr esmu bijusi uz ļoti lielu "Jūs" :), bet , kad draugs makšķernieks, tad ne to vien apgūsi.
Un tā, vienā jaukā reizē pie manis iepeldēja vēdzele, tā, kas bildē :)
Kaut kas bija jāpasāk un es ķēros pie darba:
Vispirms ar sāli nobraucīju gļotas, visu citu mans makšķernieks jau bija paveicis, sadalīju gabalos, tad
Liku cepties, bez nekādiem miltu panējumiem, cep kamēr gaļa no vidusasakas nedaudz atlec. Kamēr zive cepās , salūkoju marinādei vajadzīgo:
Burkānus, sīpolus, piparus, sāli, cukuru, tomātus savā sulā, sinepju sēklas, eļļu un ābolu sulu.. jā, jā nepārlasījāties, es kur tik vien var, etiķa vietā lietoju sulas - ābolu, jāņogu, brūkleņu utt.
Burkānus sarīvē, sīpolus sagriež, eļļā apcep, pielej ūdeni , ja vajag, pieliek visas garšvielas pēc garšas un patikas, pasautē un ābolu sulu pielej pēdējo -
Tikmēr arī zive ir izcepusies, to liek dziļā traukā pamīšus ar marinādes biezumiem, pašās beigās pārlej marinādi, tā, lai visas zivis būtu nosegtas. liek vēsumā, otrā dienā var ēst.
Lai labi garšo :)
Foto no privātajiem krājumiem :)
Paldies! Ļoti noderīgi, ņemot vērā, ka mūsdienu cilvēkam ir ļoti maz laika, ko veltīt gatavošanai. Apzinoties mājās gatavota ēdiena nozīmību, šeit iespējams piedalīties aptaujā, kuras mērķis - izprast cilvēku mājās gatavošanas ieradumus. http://ej.uz/y5y7