Vīram prieks-ja saldētavā gardie pelmenīši

Inleila
Inleila 15. jūnijs 2016 19:35
1525

Veikalā pelmeņus nepērkam, jo daudz garšīgāk un veselīgāk var pagatavot mājās. Tā kā pelmeņi garšo abiem maniem vīriešiem, tad, kad ir iedvesma un brīvas 2-3 stundas top vairākas porcijas pelmeņu, kas tiek noglabāti saldētavā, un tad tās ir ātrās pusdienas vai vakariņas, kad nav laika gatavot vai abi vīrieši ir vieni mājās. :)

Sastāvdaļas: 2 olas, 1 glāze ūdens, 1 glāze piena, 1 tējk. jūras sāls, šķipsniņa cukura, apm. 5-6 glāzes miltu, bet tas jāskatās pēc mīklas, miltu ber tik, lai mīkla mīcot nelīp pie rokām. Sastāvdaļas pildījumam : 700 g. maltās gaļas, 2 daiviņas ķiploka, 1 sīpols, sāls
pipari, šķipsniņa kaltētu diļļu (var nelikt vai aizstāt ar citām garšvielām).

20160615192850-96668.jpg

Divas glāzes miltu izber uz galda vai lielā bļodā un izveido kaudzīti, kurā iesit olas. Miltus ar olām izmīca un pa porcijām pievieno  ūdeni un pienu, sāli un šķipsniņu cukura un lielu šķipsnu kaltētu diļļu. Mīklu mīca ar abām rokām – lai tā neliptu pie galda, var piejaukt vēl nedaudz miltu. Mīklai nav jālīp pie rokām un jābūt ļoti labi izmīcītai. Gatava tā pat nedaudz gurkst, kad to plēš.
Izveido kukulīti, apsedz un noliek uz 30 minūtēm, lai nedaudz pastāv. Kamēr atdziest, gatavojam pildījumu – ņem  malto gaļu, uz smalkās rīves sarīvētu vai smalki sagrieztu pievieno 1  sīpolu. Ar spiedi izspiež ķiploka daiviņas. Pievienojam sāli, maltus melnos piparus, vēl var pievienot kaltētas dilles, pētersīļus, baziliku utt.
Mīklu, pēc iespējas plānāku, izrullē, bet ne tik plāni, lai spīdētu galds cauri. Lai mīkla neliptu pie galda, apakšā paberam miltus. Ar nelielu glāzi izspiež mīklas aplīšus. Es gan pēdējā laikā pelmeņus gatavoju ar speciālo pelmeņu pamatni, kas vēl ražota Padomju Savienībā. Izrullē mīklu, uzliek uz pamatnes, vēlreiz izrullē, katrā ieliek pa gaļas pikucītim, otru mīklas kārtu pa virsu uzrullēt un liela porcija pelmeņu gatava! Ātri un ērti!:) Gatavos pelmeņus liek vārīties verdošā ūdenī, kam pievienotas garšvielas. Vāra apmēram 5 līdz 7 minūtes. Jāpagaida, lai pelmeņi uzpeld un tad vēl drusku pavārās.
Saldēšanai pelmeņus lieku uz liela šķīvja vai paplātes, paturu 30-40 min. saldētavā un tad pārberu maisiņos.

20160615193338-24245.jpg

Recepšu konkurss – Mīlestība iet caur vēderu


Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Linduchy 16. jūnijs 2016 12:29

Pelmeņu gatavošana tiešām prasa laiku un gribasspēku...bet toties mājās gatavotiem pelmenīšiem ir tik laba garša :) (Y)

pece 16. jūnijs 2016 09:08

Būs jāpamēģina jauna mīkla!
Lai gan pelmeņu gatavošanas process joprojām šķiet dikti laikietilpīgis....

Inleila 16. jūnijs 2016 08:27 Kerstyna

Mīklas recepte tiešām laba. Mamma jau sen pēc šīs receptes gatavo. Garšīgi arī pagatavot lielos pelmeņus ar biezpiena vai ķiršu pildījumu.

Kerstyna 15. jūnijs 2016 21:13

Izmēģināšu Tavu pelmeņu mīklas recepti, jo gatavoju pēc savādākas receptes un man mīkla nepatika.