Vinigrets ar siļķi.

taschinka
taschinka 27. aprīlis 2013 00:00
2068

Sastāvdaļas:

sarkanās bietes,var ņemt vārītas vai arī marinētas jau kubiņos

vārīts burkāns

marinēti gurķi

vārīti nešķīstošie kartupeļi

zaļie lociņi

turku zirņi

marinēta siļku fileja Mērcīti var gatavot paši vai arī izmantot veikalā nopērkamās,labi iet klāt Spilvas Citronu mērce un Tūkstoš salu mērce,varbūt arī citas,bet šīs esmu izmēģinājusi Paši gatavojam šādu mērci: uz 3 ēd.k olīveļļas, 1 tēj.k 6% etiķis, citronu sula pēc garšas,sāls,pipari dilles.

Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas ir aptuveni vienādā daudzumā.

Vārtītu burkānu,kartupeļus nomizojam un sagriežam kubiņos.

Tieši tā pat sagriežam marinētus gurķus,siļķu fileju un vārītas bietes.

Turku zirņus laicīgi iemērcam uz kādām 3 stundam un tad izvāram gatavus.

Visas sagrieztās sastāvdaļas liekam bļodā,pievienojam sasmalcinātus lociņus un mērci,kādu būsim izvelējušies.Esmu gatavojusi pati un ir mēģinātas gatavās veikala mēces,visi varianti vienlīdz gardi.

Turku zirņus var maisīt klāt visam,bet var arī tos atstāt kā piedevu kā dekoru.

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
taschinka 27. aprīlis 2013 16:53

Starpcitu salāta nosaukums nav saistīts ar dārzeņu sastāvdaļām,bet gan ar mērci,ko pievienoja šim salātam.
vinaigre-etiķis
Šim salātam gatavoja mērci ar etiķi,sinepēm un olīveļļu,tā arī rdaies nosukums.
Protams mūsdienās visi Vinigretu pazīst tieši pēc dārzeņu sastāva,bet mērces mēdz pievienot visdažādākās.

pece 27. aprīlis 2013 13:09

:)

taschinka 27. aprīlis 2013 12:19

Jā,piekrītu varēja arī nosaukums būt cits,bet tā kā uz to brīdi prātā neiešānās nekadas domas,tad paliku pie Vinigreta,jo lielākā daļas sastāvdaļas arī ir no vinigreta.

pece 27. aprīlis 2013 11:52

Piekrītu, ka receptes var variēt kā katram garšo labāk, bet tad tas vienkārši ir cits ēdiens, nevis tas, ko ar šo vārdu apzīmē ;) Tāpēc nesaprotu kāpēc pie visām varītēm ir jāpieturas pie ēdienu nosaukumiem, kuri ir atpazīstami, bet reāli ir kaut kas cits. Piemēram, kāpēc šos salātus jāsauc par vinegretu, ja tie ir biešu - siļķes - turku zirņu salāti ?
Tāpēc jau sliktāk tie negaršo, ja nosauktu citādi ;)

taschinka 27. aprīlis 2013 11:04

Vinigetam mēdz likt pupiņas,es ieliku turku zirņus.Protams ir visiem zināmais klasiskais vinigrets,bet mūsdienās katrai receptei ir dažādi varianti un nedomāju,ka obligādi jāpieturas pie receptes rāmjiem.

smukaa 27. aprīlis 2013 10:03

Nezināju,ka vinegretam liek klāt turku zirņus :^)