Vienkārša, bet garda ābolu plātsmaize

rozhuks
rozhuks 29. septembris 2011 00:00
302

Ābolu laiks iet uz Urā, un mūsu mājās tapa parasta, bet ļoti, ļoti garda ābolu plācmaize!Viņas pagatavošana ir vieglāka par vieglu un galvenais neaizņemdaudz laika un nav vajadzīgi milzīgi naudas līdzekļi.

 

Plātsmaizes mīkla:3 olas250g miltu250g cukura!Šo masu kārtīgi sablenderējam, samikserējam, nedaudz interesantai garšai es piejaucu bērna kakao  - 2.tējk. (Nestle firmas:) )Sagatavoto mīklu lejam cepampannā, kura ir ietaukota ar speciālu cepšanas margarīnu!

 

 

Pa virsu šķēlītēs sagrieztus ābolus - tos varam nežēlot:)

 

 

Tālāk cepšana - cepam 20 minūtes +180 grādos.Kamēr plācmaizīte cepās, es sagatavoju ko kārumiņam - divas saujiņas riekstu sablenderēju un sajaucu viņus ar 1 ēd.k. brūnā cukura.

 

 

Plātsmaize pacepusies jau 20 minūtes, drīz jau būs gatava - izņemam ārā viņu no cepeškrāsns, uzlejam nedaudz saldā krējuma (var arī parasto krējumu) un uzberam riekstu/cukura maisījumu!Cepam tālāk vēl 15 minūtes.

 

 

Piebildīšu, ka plīts man nav diezgan laba, tādēļ nedaudz apakšiņu pievilka, bet deguma garša gan nebija:)

 

 

 

Plātsmaizīte sanāk gardum, garda, nav salda!!

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
lyncyy 30. septembris 2011 19:43

izcepu - kopumā labi. pirmie kucēni jāslīcina, šajā gadījumā - jāapēd :D mazliet piedega, bet nākamreiz, kad taisīšu šo ābolu plātsmaizi ar riekstiem, vnk jāliek augstāk. Vēlreiz paldies par recepti - tiešām viegli uztaisīt un garda ļoti. :))

lyncyy 30. septembris 2011 16:23

Paldies! Šodien izmēģināšu, tiesa, nekad neesmu taisījusi plātsmaizi, tādēļ būs tāds eksperiments, bet vēlāk ziņošu, kā bija.

rozhuks 29. septembris 2011 21:21

Sveika!
Lūk mana cita receptīte, kur ir vajadzīgs kefīrs:)
http://www.sieviesuklubs.lv/foto/?tag=receptes&foto=294

hiperkeri 29. septembris 2011 18:40

lyncyy-nē,es līdzīgi vepu savu ābolu šarloti-sanāk tāds kā biskvīts:)

lyncyy 29. septembris 2011 18:32

vienīgi, tur nevajag kādu pienu/rūgušpienu vai kefīru?

lyncyy 29. septembris 2011 18:10

izskatās garšīgi. rīt jāuzcep!

saule 29. septembris 2011 11:34

burvigi