VESELĪGĀ SPINĀTU BIEZZUPA

Ciao
Ciao 26. aprīlis 2017 12:52
1551

Spināti it viens no pasaulē veselīgākajiem dārzeņiem, tādēļ pavasarī, kad  pavasara nogurums iestājies, ieteicams lietot uzturā vislabāk termiski apstrādātus spinātus. Tie ir ne tikai veselīgi un bagāti ar dzelzi, magniju, ogļhidrātiem (fruktozi, glikozi, saharozi), fosforu, nātriju, kāliju, kalciju, lielā daudzumā – jodu un citām aktīvām vielām, bet spinātu lapās ir ļoti daudz olbaltumvielu. Turklāt spināti ir ļoti gardi! Šoreiz eleganti garda, veselīga, netrekna un ļoti viegli pagatavojama spinātu biezzupa.

SASTĀVDAĻAS

Liela bunte spinātu;

1 ēdamkarote labas olīveļļas;

3 daivas ķiploki;

neliels sīpols;

2 glāzes ūdens;

PAGATAVOŠANA

Katliņā uzsilda olīveļļu un apcep ķiplokus ar sīpoliem līdz mīksti. Pevieno spinātus un ļauj masai saplakt patstāvīgi maisot. Pievieno ūdeni un vāra uz nelielas uguns līdz burbuļiem. Turpat katliņā sablendē līdz viendabīgai masai. Atpakaļ uz uguns sildot pievieno sāli, piparus un vēl mazliet olīveļļu. Maisa līdz burbulim un voilā  gatavs. Pasniedz ar piedevām pēc patikas.

VIT@

https://vitakoci.org/

 

Pavasara recepšu konkurss

20151008140647-14371.jpg

Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Ciao 26. aprīlis 2017 15:51 ofelija

var mēģināt caur sietu izberzt, darbs gan pamatīgs ;)

ofelija 26. aprīlis 2017 15:44

Man vispirms janopeerk blenderis!
Man tik loti gribaas so zupinu!!!!!!

Ciao 26. aprīlis 2017 14:08 Kerstyna

paldies, iesaku pamēģināt, ļoooti krēmīga konsistence ;)

Kerstyna 26. aprīlis 2017 13:22

(Y) un "garšīga"bilde ... jauki :)