Vēlies gardi paēst, bet trūkst ideju? Šefpavārs Raimonds Zommers dalās idejā, kur viens ēdiens piemērots gan brokastīm, gan pusdienām

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 5. novembris 2021 09:13
361

Ēdiena gatavošana mājas apstākļos ir aktivitāte, ar kuru pandēmijas apstākļos sanāk sastapties dienu no dienas. Lai arī mums katram ir savas iecienītās receptes, nereti ir vēlme pamēģināt ko jaunu, tāpēc Maxima” vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers dalās recepšu idejā, kura būs piemērota kā brokastīm, tā arī nedaudz papildinot, varēs izmantot arī pusdienām.  

“Šobrīd arvien vairāk laika pavadām mājās un, nenoliedzami, ēst gatavošana ir viens no procesiem kas aizņem ikviena cilvēka laiku, tāpēc mēdzam pagatavot maltīti vairākām ēdienreizēm. Nav noslēpums, ka ēst vienu un to pašu būtu vienmuļi, bet nereti jau zināmus ēdienus ar atsevišķiem uzsvariem un citām piedevām var pārvērst pavisam jaunā garšā, lai pārsteigtu savas garšas kārpiņas. Pupiņu siltie salāti ar vistas fileju un zaļumiem ir lieliska un veselīga recepte, kura remdēs izsalkuma sajūtu pusdienās, turklāt nedaudz papildinot pupiņu virumu ar brokastu tostu un pelnos panētu kazas sieru – to var pasniegt jaunā un garšas atšķirīgā veidā arī brokastīs,” stāsta “Maxima Latvija” vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers. 

Sastāvdaļas 4 personām:

300 g konservētas pupiņas 

2 gab. vistu olas

1 gab. kabacis

50 g “Džiugas” siers

50 ml olīveļļa

100 g kausētais siers “Dzintars”

200 g salātu mix

2 gab. vistas fileja

200 g pelnos panēts kazas siers

tostermaize

sāls, pipari 

Pagatavošana:

Uzkarsē pannu un uzlej eļļu, pievieno sagrieztus vistas filejas gabaliņus un apcep tos. Sagriež kabaci gabaliņos un apcep kopā ar vistu aptuveni 3 min. Pievieno sāli, piparus, pupiņas un olas – sildot, lēni maisa. Pirms pasniegšanas iemaisa kausēto sieru. Pasniedz uz šķīvja un uzlej ollīveļļu, pa virsu uzklāj salātu mix, un pārkaisa ar “Džiugas” sieru.

Ja vēlies nākamajā rītā gardas brokastis, tad jau sagatavoto pupiņu virumu var viegli papildināt ar brokastu tostu – uz atsevišķas pannas apcep brokastu baltmaizi zeltaini brūnu no abām pusēm. Kad maize apcepusies – uzklāj kausēto sieru, zaļumus, pupiņu virumu un pelnos panētu kazas sieru.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies