Vēl viena kūka.

Emmy
Emmy 7. janvāris 2014 08:09
2055

Virtuve noteikti nav mana miļakā vieta mājās! Protams, ja uznāk iedvesma gatavoju ar prieku, bet ikdienas maltītes man sagādā mokas! Neesmu arī no tām, kam patīk eksperimentēt, jaukt kopā nesajaucamas lietas un tad gaidīt reakciju. ( ne tikai drauga, arī vēdera ). Esmu viena no tiem, kas ēd, lai dzīvotu, nevis dzīvoju, lai ēstu. Bet lai vai kā, ne stāsts par to...

Beidzot mani bija piemeklējusi iedvesma un pagatavoju mazu kūciņu, gribētos teikt un cerēt, ka tā tomēr nav viena no tām 1001 kalorijas kūkām, putukrējuma pārbagāta u.t.t.

Sastāvdaļas ( protams, var variēt ).

 # 6 normāla izmēra olas.

 # 250 g sarīvēta vai mazos gabaliņos cepta ķirbja ( man bija vai nu mazāk vai vairāk, jo virtuves svari man nav - kāds brīnums ).

 # 200 g cukura ( pēc katra gaumes, balts ,brūns, nerafinēts ).

 # 1 tējkarote kanēļa.

 # 2 tējkarotes smalki sarīvēta apelsīna miziņas ( var teikt viena no primārajām sastāvdaļām ).

 # 2 tējkarotes smalki sarīvēta citrona miziņas ( arī šī ir svarīga sastāvdaļa - man noteikti ne apelsīns, ne citrons nebija 2 tējkarotes, bija viens apelsīns, viens citrons, kas no tā sanāca, tas bija ).

 #250 grami smalki samaltu mandeļu.

 # 50 g kviešu milti.

 # 100 g smalki sagrieztu apelsīnu sukāžu ( man bija žāvētas aprikozes ).

 Pagatavošana ( manuprāt, viegla )

 Kūkas veidne ( 25 cm ) - ietaukota vai ar miltiem, vai ar cepamparīru, katra paša izvēle. Cepeškrāsns uzkarsēta 200 grādos.

# Olas dzeltenumu atdala no baltuma.

 # Olas dzeltenumam pievieno kanēli un 50 g cukura - strauji saputo biezā krēmā.

 # Iemaisa apelsīna un citrona miziņas.

 # Pakāpeniski pievieno maltās mandeles, miltus un smalki sagrieztās sukādes un apcepto ķirbi.

 # Olas baltumam pievieno atlikušo cukuru 150 g, saputo stingrās putās un iecilā to mīklā.

 # Cep 25 - 30 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu vai nekas pie tā nepielīp.

 Mīkla kādā mirkli noteikti paliks diezgan cieta, grūti apmaisāma, bet ķirbja un olas baltuma pievienošana padara mīkla mīkstāku.

 Man mandeles bija ļoti sīki samaltas, bet, ja atkārtoti cepšu kūku, noteikti kādu mandeli pievienošu arī lielākos gabaliņos.

 Kūkas izskats ir necils, bet ne vienmēr tās skaistās un greznās lietas ir tās labākās. Bilde nav tā labākā, jo nebija doma publicēt recepti, bet par cik man šī kūka piesaistīja ar savu interesanto garšas buķeti, likās, ka klusēt tomēr nespēšu.

 Labu apetīti. 

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Emmy 7. janvāris 2014 20:03 cerite

Tas ir domāts...kārtējā kūkas recepte, no manis pirmā un visticamāk,pēdējā.

Cerīte 7. janvāris 2014 19:31

8-|uN KURA IR PIRMĀ KŪKA???Kaut kas jau palaists garām???

Rebeka 7. janvāris 2014 09:09

Pat šajā bildē skatoties (kura manuprāt nav nemaz tik slikta :D) man jau sagribējās to kūku.

Un šajā ziņā laikam esam līdzīgas es arī esmu viena no tiem, kas ēd, lai dzīvotu, nevis dzīvoju, lai ēstu.(Y)(Y)(Y)

Linduchy 7. janvāris 2014 09:05

(Y)(Y)(Y)