Vēja kūkas

Linduchy
Linduchy 9. jūlijs 2015 19:27
3263

Sastāvdaļas:

80ml piena

40g sviesta

80g miltu

3 olas

šķipsna sāls

Pildījumam - biezpiens vai svaigais siers, saldais krējums, cukurs, nedaudz laima sulas.

Pūdercukurs un ogas dekorēšanai.

Pagatavošana:

Izkausē sviestu, pievieno pienu un sāli. Kad sāk vārīties, maisot pievieno miltus. Masu turpina maisīt līdz tā kļūst gluda un atlec katliņam no malām. Mīklu atdzesē. Pakāpeniski iemaisa olas.

Uz pannas izklāj cepampapīru. Kārto mazas mīklas piciņas (ja ir, tad veido mīklas rozītes ar konditorejas palīgrīkiem). Starp mīklas piciņām būtiski atstāt brīvu vietu, jo cepot tās uzpūtīsies. Vēja kūkas cep 180 grādu temperatūrā, aptuveni 30 minūtes.

Cepšanas laikā nevirināt krāsns durvis, citādi kūkas saplaks!

Kad kūkas gatavas, tām ļauj atdzist. Tikmēr var sagatavot pildījumu - saldinātu biezpiena vai svaigā siera masu. Biezpiena masu gatavo, sajaucot kopā paciņu biezpiena, pievienojot saldo krējumu, cukuru un nedaudz laima sulas - visu kārtīgi sakuļ.

Svaigā siera masai var izmantot praktiski jebkuru klasisko svaigā siera masu - Kārums, Philadelphia, Mascarpone, Ricotta. Siera masai pievieno cukuru, nedaudz laima sulas un cukuru - visu kārtīgi sakuļ.

Saldo masu pilda kūkās, izmantojot konditorejas šprici vai maisiņu ar uzgali (kūciņai veido nelielu caurumiņu pamatnē). Ja šādu instrumentu nav, kūkai var nogriezt augšiņu, iepildīt masu ar tējkaroti un uzlikt cepurīti atpakaļ.

Pasniedzot kūkas apkaisa ar pūdercuku, šķīvi dekorē ar svaigām ogām vai ogu mērci.

Lai labi garšo! ;)

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Nikte 9. jūlijs 2015 20:08

Man negribas cept,gribu tikai ņammāt :P

Kerstyna 9. jūlijs 2015 19:51

Jā... šito es atķeksēju priekš sevis. Ir jau 105 vējkūku recepšu variācijas, bet šī ir tāda, ko gribās jau izmēģināt :)

VIT@ 9. jūlijs 2015 19:49 Catwoman

oo tā nav slikta doma (Y)

Linduchy 9. jūlijs 2015 19:43 VIT@

Masu atdzesē kādas 3-5 minūtes, ilgāk nav nepieciešamības, tad iemaisi olas.
Kad kūkas izceptas, krāsnī neatstāj, bet gan atdzesē uz galda - nu tur jārēķina kādas 10-15 minūtes noteikti, tikai tad pildi masu iekšā.
Starp citu, vari pildīt ne tikai saldo, bet arī sāļo masu - piemēram ricotta ar tunci/vistas gaļu un svaigu gurķi/tomātu... Latviešu sāļajā versijā vēl pilda siera salātus, bet nu tas ne visiem iet pie sirds :)

VIT@ 9. jūlijs 2015 19:35

Jautājums viens, cik ilgi dzesē masu, pirms iemaisa olas? Un otrs kad beidz cept kūkas, tad ļauj viņām atdzist pie atvērtam durtiņām vai atdzesē pie durtiņām ciet? Un cik ilgi?