Veikalos parādījušies pirmie Latvijas gurķīši!

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 10. marts 2010 00:00
1280

Šoziem saulainu dienu uz pirkstiem var saskaitīt, tāpēc SIA “Sabiedrība Mārupe” agro gurķu raža par nedēļu aizkavējās. Tirgū pirmie 300 kilogrami nonāca tikai 27.februārī, atzīst SIA “Sabiedrība Mārupe” siltumnīcu kombināta tirdzniecības daļas vadītājs Jānis Bogdanovs.


{smallpic:1}

"Sabiedrības Mārupes" pirmie gurķi


Taču Starptautiskās Sieviešu dienas priekšvakarā uz lielveikaliem RIMI , Sky Baltija un Stockmann aizceļoja jau 6,5 tonnas ilgi gaidītā pašmāju audzējuma. Gurķus vāc trīs reizes nedēļā un, lai pietiktu visiem pirktgribētājiem, katram vedumam jābūt vismaz 15 tonnu smagam.

 

Patlaban pirmajai apritei iedēstītie gurķu stādi piecos hektāros pilnā sparā turpina ziedēt un briedināt ražu, bet vienā siltumnīcu korpusā vēlāk sētie tiks stādīti tikai nākamnedēļ (12.martā). Interesanti, ka pirmos ziedus stādiem norauj, lai, kā saka siltumnīcu kombināta vadītājs Jānis Bērziņš, «bērniem nerastos bērni».

 

 

Stādījums ražos līdz Jāņiem, kad pakāpeniski tiks nomainīts ar otrajai apritei paredzētajiem lauka gurķiem.

Vakar pirmā gurķu raža nonāca  "Rimi" veikalos! 

 

Kilograms pirmo pašmāju gurķu maksās 2,85 latus, kas ir par 30 santīmiem mazāk nekā pērn. Katrai nākamajai gurķu ražai cena būs ievērojami mazāka.

 

 

Pavsaris klāt!

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Rebeka 10. marts 2010 16:24

man jau kaut kāsāk pat šķist, ka mūsu pašuy LV ražotie ir ķīmiskaāki par ārzemju, jo krīzes laikā vajag leilākas ražas lai vairāk nopelnītu, nu lūk tāpēc arī ūsējie sākuši grūst ķīmiju iekšā uz nebēdu!

Šogad atkal mplānoiju savā dārziņā sastādīt visu ko lai būtu pašu audzētās leitas un nebūtu jāpērk "kaķis maisā"

delfinish22 10. marts 2010 15:53

lai cik divaini tas nebutu, bet ik viens audzetajs izmanto dazadu piebarojumu- kimiju. Musejie drosi vien mazak, neka arzemju razotaji, bet tie tik un ta ir pilni ar neveseligam lietam. Musu- veseligie diemzel bus tikai mammas dobe, jo zinu, ka mamma kimiju neizmanto. Pagajuso gad edu vietejo gurkisus un dabuju alergiju, netikai sev ,bet arī bernam, kuru bariju ar kruti :(

muuna 10. marts 2010 14:05

jā, es piekrītu Rebekai. Man savulaik augstskolā viens pasniedzējs stāstīja kā viesojies Mārupē un tur gurķu stādu saknes reāli peldot ūdenī (nevis zemē) un izaug katrs stādiņš ar vienāda skaita un vienāda garuma gurķīšiem. Tieši tas pats ar tomātiem. Es gan nezinu vai tā ir taisnība, un nezinu arī kādēļ tad pasniedzējam vajadzētu šādi muldēt, bet nu tā viņš stāstīja..

rolly 10. marts 2010 10:55

jā, vakar ziņās dzirdēju. vienīgi neesmu speciālists gurķos, un man noteikti mierīgi varēs iesmērēt arī leišu kā latviešu pa tiem teju 3ls..

10. marts 2010 10:41

rebeka

Uzraksti rakstiņu, ko tajos kursos samācījies!! Baigi interesanti

10. marts 2010 09:53

NU nezinu, nezinu... Vismaz Mārupes gurķi un tomāti pēc tādiem garšo! Ārzemju gurķi ne pēc kā negaršo, bet tomāti pēc zivīm un stāv nebojājas pat mēnesi!

gunciite 10. marts 2010 08:50

Piekrītu Rebekai. Es jau pāris gadus atpakaļ lasīju, ka mūsu vietējie Mārupes gurķīši un tomātiņi esot daudz kaitīgāki kā ievestie.

Rebeka 10. marts 2010 08:31

Tieši šonedēļ biju kursos par pārtikas drošību, un tur minēja, ka Marupes gurķi esot (vismaz pagājušo gad) bijuši daudz neveselīgāki par no ārzemēm ievestajiem, jo lai kionkurētu ar tiem, tika salaistīti ar visādu ķīmiju lai ātrāk un lielāki augtu. Skataties ja ir tumša miziņa gurķim, tad griežat to nost, tā neliecina neparko labu!!

10. marts 2010 07:28

Urā! Es jau tagad jūtu, kā smaržo mana gurķmaizīte :)