Vasarīgas vakariņas

LosOjosVerdes
LosOjosVerdes 8. augusts 2016 22:38
1428

Jums garšo pākšaugi? Cik bieži tādus lietojat uzturā?

Vasara patiesi ir brīnumains gadalaiks-tajā izaug tik daudz vērtīgu dārzeņu un ogu, ar kurām variējot, var pagatavot bezgalīgi daudz ēdienu. Vasarā noteikti jāēd tas, kas ziemā nu nekādi nav svaigs pieejams. Un vienas no tādām lietām ir visa veida pupiņas. Bet tās, protams, itin labi var arī saglabāt ziemai sasaldējot.

Bet nu pie manas fiksās jeb vieglo vakariņu receptes.

Pāris sauju zaļo pākšu pupiņu

Sarkanais sīpols

2-3 ķiploka daiviņas

Olīveļļa 

Balzamiko

Viss ir bezgala elementāri. Zaļās pupiņas nomazgā, nogriež abus galiņus, pārgriež uz pusēm, un visu liek verdošā sālsūdenī uz minūtēm 3-5. Tad ielej aukstā ūdenī, lai nezaudētu kraukšķīgumu un zaļo krāsu.

Tikmēr uz pannas olīveļļā apcep šķēlēs sagrieztu sarkano sīpolu, tad pievieno ķiploku, mirkli apcep, pievieno nokāstas pupiņas. Pievieno melnos piparus. Sacep kopā burtiski ne vairāk kā 10 sekundes. Viss. Liek uz šķīvja un pārlej ar eļļas balzamiko maisījumu.

Ideālas vakariņas! Ja nu dikti grib, var pārbērt ar sarīvētu cieto sieru.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
hiperkeri 9. augusts 2016 14:50

Es esmu baigi mānīga, pērku sarkano lēcu pastu. Zini, kaut kur garšas vidū ir gan pasta,gan lēca:D Tad nu viskaut ko lieku klāt, domājot,ka tas ir parasts makarons, bet tomēr...pākšaugs:D

Linduchy 9. augusts 2016 12:28

Ņammm :)

LosOjosVerdes 9. augusts 2016 11:56 thezeezee

Vieglāku neko nevaru iedomāties:)

thezeezee 9. augusts 2016 11:20

Izskatās ļoti viegli (kā priekš manis :))! Būs jāpamēģina!

Ciao 9. augusts 2016 10:49

Ļoti bieži lietojam pākšaugus. Aktuālā sezona parasti ir vasaras sākums, kad viņas ir kraukšķīgas no ārpuses un mīkstas no iekšpuses, tagad sezona viņām ir beigusies.. tirdziņos tik tādas pļekas un sažuvušas vien nopērkamas... tādas man ni ni nigaršo :D Ziemas krājumi arī sāk veidoties :)