Vasaras salātu receptes no augļiem un ogām

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 11. augusts 2017 00:00
711

Vasara, augļu un ogu sezona, kas ikvienam dod vislielākās iespējas ikdienas uzturu bagātināt ar svaigu augļu un ogu klāstu. Latvijas augļkopju asociācija aicina būt radošiem, veidojot veselīgu ēdienkarti, un eksperimentēt ar ogu un augļu veidiem gan starp ēdienreizēm, gan ēdienos un dzērienos!

Svaigi augļi un ogas ir gardi ne tikai vieni paši, bet tie arī spēj padarīt interesantas pat visvienkāršākās receptes.

Uztura speciāliste Lizete Māldere uzsver: „jo īpaši karstās vasaras dienās, jāizvairās lietot uzturā treknus produktus, piemēram, kūpinājumus, krējumu ar tauku saturu virs 15 %, sviestu, treknu gaļu, speķi un citus šādus produktus.” 

4 idejas gardai vasaras maltītei:

Salāti ar zemenēm, avenēm un āboliem

Sastāvdaļas: 200 g zemenes, 150 g avenes 200 g āboli, pūdercukurs pēc nepieciešamības.

Pagatavošana: ābolus sagriež plānās šķēlītēs, apkaisa ar pūdercukuru un ļauj tam izkust. Stikla traukā kārtās kārto ābolu šķēles, zemenes, avenes un visu apkaisa ar pūdercukuru.

Salāti ar jāņogām un riekstiem 

Sastāvdaļas: 100 g sarkanās jāņogas, 100g upenes, 50 g zemesrieksti vai valriekstu kodoli, 50 g šķidrā medus. 

Pagatavošana: ogas stikla traukā samaisa ar riekstiem un pārlej ar medu. 

Salāti ar augļiem, ogām un rozīnēm

Sastāvdaļas: 2 āboli, 2 bumbieri, 70 g kazenes, 50 g avenes, 100 g jogurta, sasmalcināti valrieksti, 1 ēdamkarote citrona sulas, ogu sīrups (jebkāds, atkarībā no vēlamās garšas).

Pagatavošana: ābolus un bumbierus sagriež šķēlēs un aplej ar citrona sulu. Rozīnes aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 30 – 40 minūtēm, lai tās uzbriest. Visus produktus sajauc traukā, pārlej ar ogu sīrupu un pa virsu uzkaisa sasmalcinātus valriekstus.

Augļu salāti 

Sastāvdaļas: 1 ābols, 1 bumbieris, 1 greipfrūts, 2 banāni, 2 kivi, 50 g ķirši, 50 g vīnogas, 100 g apelsīnu sula, 2 ēdamkarotes cukura, vafeļu groziņi.

Pagatavošana: ābolus, bumbierus un banānus sagriež šķēlēs. Apelsīnus un greipfrūtus nomizo un sadala daivās. Vīnogas pārgriež uz pusēm un izņem ārā kauliņus. Augļus un ogas sajauc traukā, pārlej ar sulu, tad tos var pildīt vafeļu groziņos un dekorēt ar ķiršiem. 

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies