Vasaras salāti - vitamīnu kokteilis
Sastāvdaļas:
Mērcei - 4 ēdamkarotes olīveļļas, 2 ēdamkarotes baltvīna balzametiķa, 1 tējkarote medus, sāls un pipari pēc garšas
Salātiem - 3 persiki (pārgriezti uz pusēm, bez kauliņa), 2-3 saujas rukolas lapu, 1 glāze melleņu, 1/3 glāzes mandeļu vai citu riekstu, aptuveni 60g kazas siera.
Pagatavošana:
Pagatavo mērci, sajaucot bļodiņā kopā visas sastāvdaļas - eļļu, etiķi, medu, sāli un piparus.
Persiku pusītes viegli apslaka ar mērci un liek apcepties uz karsta grila ar mīkstumu uz leju. Persikus cep aptuveni 5 minūtes, tad noņem no grila restēm un atdzesē. Kad persiki atdzisuši, tos sagriež šķēlītēs.
Salātu bļodā kārto rukolas lapas. Tām pa virsu - persiku šķēlītes, mellenes, riekstus un kazas sieru. Salātiem pārlej mērci, maigi samaisa un pasniedz galdā.
Lai labi garšo! ;)
Recepte un bilde no: http://www.twopeasandtheirpod.com/grilled-peach-blueberry-and-goat-cheese-arugula-salad/