Vasaras gardums - cukīni laiviņas
Vasara lutina ne tikai ar sezonālajām ogām, bet arī ar gardiem dārzeņiem – burkāniem, cukīni, kabačiem, zirnīšiem utt. Viens no maniem mīļākajiem ir tieši cukīni, ko esmu izmēģinājusi pagatavot dažādos veidos, bet ģimenē viena no iecienītākajām receptēm ir tieši cukīni laiviņas, kas reizē ir gan vieglas, gan sātīgas.
Šoreiz piedāvāšu vienu no cukīni laiviņu pagatvošanas variantiem, kas lieliski der, kad ir mazāk laika.
Nepieciešams:
- 3 vidēji lieli cukīni
- Anniņas tumši zaļais dārzeņu garšvielas maisījums
- Kadiķu gaļas gabaliņš
- ½ paprika
- Holandes siers
- Provansas majonēze
Cukīni pārgriež gareniski uz pusēm un nedaudz izgrebj vidū esošo mīkstumu. Tad tos izkārto uz cepamās pannas un pa virsu uzber nedaudz Anniņas garšvielas. Kadiķu gaļiņu un papriku sagriež mazos kubiņos, samaisa un iepilda izgrebtajās laiviņās.
Tad sarīvē sieru un to sajauc ar majonēzi. Izveidoto masu izkārto pa virsu laiviņām.
Tās liek ceptiescepeškrāsnī 180 C līdz ir zeltaini brūnas.
Pasniedzot var pārkaisīt ar sakapātiem pētersīļiem!
P.S. Jāatzīmē, ka tās ir debešķīgi gardas gan siltas, gan aukstas. :)
Izskatās garšīgi