Vakariņās tītars

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 22. jūlijs 2013 00:00
9912

Katram cilvēkam ir kas tāds, kas nu nekādi nepadodas ,ir topogrāfiskie idioti, ir vienkārši „blondīnes” kuras neko nesaprot, ir cilvēki, kuri neprot zīmēt, adīt utt... Nu, lūk, mana vājā vieta ir ēst gatavošana, tomēr pa retam kaut kādā neizskaidrojamā veidā sanāk kas labs.

Un šoreiz bija tā reize kad kaut kā uznāca iedvesma gatavot vakariņas un tās sanāca pat ļoti labi. Ar visu šo garo ievadu gribēju pateikt, ka man sanāca TĪTARA CEPETIS.

 

Tātad ko es izmantoju, jeb nepieciešamās sastāvdaļas:

  • Tītara fileja (nezinu cik daudz bija, nepirku es, ja uzzināšu ierakstīšu komentāros)
  • Pus paprika
  • Neliels sīpols
  • Vidēji liels tomāts
  • 1 daiviņa ķiploks
  • 1 resna šķēle cukini
  • Bazilika lapiņas
  • Dilles
20130721224656-20062.jpg

Pagatavošana:

  • Ņēmu karstumizturīgo trauku un tajā sametu gabaliņos sagrieztus tomātus, papriku un cukini gabaliņus, kā arī bazilika lapiņas un dilles. 
  • Tikmēr uzliku uz pannas apcepties tītara fileju ( nezinu kam tas vajadzīgs, bet man likās, ka garšīgāk būs ja apcepšu no abām pusēm uz pannas. )
  • Apcepto tītaru ar visu kas no viņa uz pannas iztecējis pārvietoju karstumizturīgajā traukā virs dārzeņiem.
  • Tad sacepu smalki sariestus sīpola gabaliņus un arī tos pievienoju traukā.
  • Saspiestu ķiploka daiviņu izsmērēju pa silto gaļas gabalu...
  • Tad visu aplēju ar ūdeni tā, ka traukā bija 1cm un liku cepeškrāsnī.
  • Cepu laikam 2 stundas, ik pa 15 minūtēm gabalu apgriežot un palaistot ar to mērcīti kas apakšā krājās.
20130721224903-39103.jpg

Lai gan meklējot receptes, un neko sakarīgu neatrodot ( tāpēc nolēmu improvizēt) atradu kādā forumā sarunu kur tiek spriests, ka tītars esot sasodīti sauss. Taču man beigās tas sanāca super sulīgs un garšīgs. Draugs teica, ka neticami, ka nesabojāju viņa pirkto fileju, bet beidzot man sanācis kas garšīgs un mamma arī atzinīgi novērtēja, tādēļ nekautrējos dalīties arī ar jums...

Pasniedzu kopā ar vārītiem kartupeļiem un fiksajiem salātiem (tomāti, gurķi sagriezti gabaliņos un piemaisīts krējums)

20130721224948-33012.jpg

Labu apetīti arī jums!!!

 

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Rebeka 22. jūlijs 2013 19:23 DIO

Dārzeņi šoreiz nebija domāti kā ēdamie, bet gan, lai gaļa sasūcas arto aromātu un suliņu kas no viņiem.... ;)

Par olīveļļu neiedomājos, nākošreiz noteikti apsmērēšu, un ķiploks bija arī šoreiz, bet tā kā gaļa bija karsta pēc apcepšanas, nesanāca gluži ierīvēt, bet apbārstīju :D :D :D

VIT@ 22. jūlijs 2013 09:51

Malacis, galvenais, ka citi atzinīgi novērtēja(Y) . Dažas lietas es darītu savādāk, cept nav obligāti, tā vietā ko es bieži viens daru ar gaļām, kuras lieku gatavoties cepeškrāsnī, apsmērēju ar olīveļļu un ķiplokiem pirms tam, tad lieku traukā, kuram pievienoju vienu glāzi ūdens, vēl varēju pievienot vai nu piparmētru lapiņas, vai arī rozmarīnu zariņu. Dārzeņus gan pievienotu kad cepšana būtu jau pusē, lai neizsķīst.