Vakariņas ar ķīnisku pieskaņu

pece
pece 12. jūnijs 2016 22:21
1460

Tā runā, ka vīriešiem mīlestība iet caur vēderu. Bet tā kā vīrieši ir labi pavāri, diez vai vairākumam būtu problēmas sevi pabarot. Tomēr viens gan ir skaidrs - izsalcis vīrietis nav savālabākajā omā.

Šī recepte savā laikā ir noskatīta vienā ķīniešu ēdienu pavārgrāmatā, bet pēc pabūšanas Ķīnā, šis man šķiet tāds ķīniešu ēdiens eiropiešu gaumē. Bet vai nav vienalga, kur tam saknes aug, ja ir gards un atzīts par labu esam?

Lai to pagatavotu būs nepieciešams:

apmēram 400-500 g vistas gaļas - fileja vai atkauloti šķiņķi, sagriezti gabaliņos;

1 liels sīpols

2-4 daiviņas ķiploku

svaigs ingvers sagriezts sīkos gabaliņos - apmēram ēdamkarote ar kaudzi

1 vidējs burkāns sagriezts salmiņos

1 neliels kabacis vai cukini

1 ēdamkarote kartupeļu vai kukurūzas  cietes

1/2 glāze ūdens

Marinādei - 2 ēdamkarotes sojas mērces, 2 ēdamkarotes citrona sulas (vai koncentrāta), 2 ēdamkarotes medus vai cukura sīrupa

Eļļa un sviests cepšanai

Rīsi

Gatavošana

Sajauc marinādi - saldi/sāļi/skābu. Iemarinē gaļu un atstāj uz pusstundu vismaz vēsā vietā.Gaļu īsi pirms cepšanas notecina sietā, bet marinādi saglabā.

20160612221757-15813.jpg

Liek karsēties pannu, uzlej eļļu un mazliet sviesta (atšķirīgo cepšanās t dēļ) un ātrai apcep ķiploku un ingveru, sīpolu, ko izņem laukā un eļļā turpina apcept burkānus, gaļu un cukini.

20160612222044-59172.jpg

Katru no sastāvdaļām pievieno ar 5 minūšu intervālu. Pēc tam pievieno atpakaļ ingveru, ķiploku un sīpolus, pievieno marinādi. Uzkarsē un turpina sautēt apmēram 10 minūtes. Samaisa cieti ar ūdeni un pievieno cepienam, izmaisa, un nogriež uguni. Būtu jāveidojas mazliet staipīgai mērcei pāri dārzeņiem un gaļai.

Paralēli uzvāra rīsus.

Pasniedz:

20160612222119-72931.jpg

Labu apetīti!

Recepšu konkurss – Mīlestība iet caur vēderu


Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Linduchy 13. jūnijs 2016 10:25

:P(Y)

Kerstyna 12. jūnijs 2016 22:36

(Y)