Vakardienas rīsi jaunās skaņās.....

Kerstyna
Kerstyna 25. aprīlis 2014 10:17
2822

20140425101000-67793.jpg No vakardienas palikuši rīsi? Ir maz laika , bet gribās ēst?  Nu tad nesapņo :D Liec ātri vārīties olas, šajā porcijā tās ir trīs cieti vārītas olas.... Sagriez ripiņās kādus  divus nepārāk lielus tomātus, notīri vienu ķiploka zobiņu. Pannā uzkarsē šļuku oīveļļas, ieber sīkās plānās ripiņās sagrieztu ķiploku, ieber rīsus, visu maisot karsē, kamēr visi rīsi vienmērīgi izkarsuši, tad savāc visus rīsus smukā "pankūkā" , pa virsu liec olu ripiņas, iepiparo,  tad tomātu ripiņas, iepiparo, uzsāli, tad rīvēto sieru, tā lai tomāti nosegti un tad liec pannai vāku. Vairs neko nemaisi, nogriez uguni un gaidi, kamēr siers pakūst.

N.B.  To visu var salikt arī formā un ielikt cepeškrāsnī :)

 Ko vajag?  Vārītus rīsus, es parasti ņemu sauju uz ēdāju ( nevārīto rīsu tilpums) pa vienai olai uz ēdāju, pa vienam tomātam uz ēdāju, ķiploks, garšvielas un siers pēc izjūtas.

 Tas tiešām ir ātri pagatavojams ēdiens :) Jo mans Slinkums ciena ātri, viegli gatavojamus ēdienus, bez liekas iespringšanas :D

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Emmy 25. aprīlis 2014 21:21

Man rīsi garšo tikai plovā (Y)

Kerstyna 25. aprīlis 2014 10:38 Noelle

Nu, man parasti neko daudz nepaliek, jo pielietoju savu mērvienību - sauja uz ēdāju, bet ir reizies, kad lāgā neēdās, tad paliek. Bet šim ēdienam , visbiežāk , vāru rīsus, bet tas jau arī briesmīgi daudz laika neaizņem.

Noelle 25. aprīlis 2014 10:28

Man rīsi parasti paliek tieši divas ēdamkarotes - ne apēst, ne ārā mest. Nezinu, kas tas man mūžīgi par greizo acumēru uz rīsiem :D