Uzmanības centrā - GRILS!

Autors: Sieviešuklubs.lv, 2015. gada 23. maijs, 07:13:10
Uzmanības centrā - GRILS!

Siltās brīvdienas ir klāt, un grils ir ieņēmis dārza centrālo vietu. Ko interesantu pagatavot, lai pārsteigtu draugus?

Cepam uz grila gaļu, zivis, dārzeņus – katrai gaumei. Daži piemēri iedvesmai ;)

20150522111057-64279.jpg

Vistu kājiņas marokāņu gaumē

Vistu kājiņas - 1.5kg (4 personām)

Marinādei: 2 apelsīnu sula un sarīvētas miziņas, 100g džina, 2 ēdamkarotes garšvielu maisījuma vistu ēdieniem, 5 ķiploku daiviņas, 1 tējkarote maltu melno piparu, sāls, 4 ēdamkarotes olīveļļas.

Sarīvētām apelsīnu miziņām pielej džinu, apelsīnu sulu un olīveļļu. Marinādei pievieno vistas garšvielu maisījumu, piparus, sāli. Nomizo ķiploku daiviņas, smalki sakapā vai izspiež caur ķiplokspiedi, pievieno marinādei. Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa.

Vistu kājiņas ieliek bļodā, pārlej pāri marinādi, samaisa. Tad bļodas saturu pārliek pārtikas plēves maisiņā. Liek ledusskapī savilkties uz pāris stundām.

Cep uz sakarsēta grila 20-25minūtes.

20150522111118-46692.jpg

Garneles? Uz grila? Kāpēc ne?

1kg garneļu, rozmarīns, 4 ķiploka daiviņas, 4-5 ēdamkarotes olīveļļas, sāls, malti baltie pipari, citrona sula.

Marinādei – sakapāts ķiploks+olīveļļa+rozmarīna lapiņas+citrona sula un nedaudz sāls+pipari.

Garneles nomazgā, nosusina, sajauc ar marinādi un atstāj uz 15minūtēm savilkties garšām vienotā buķetē.

Cep uz grila 5-7 minūtes.

Gatavas garneles noloba, gar muguru iegriež un izņem zarnas.

Pasniedz ar sausu baltvīnu un franču maizi ar ķiplokiem.

20150522111137-52554.jpg

Grilēti dārzeņi ar šampinjoniem

Baklažāns, kabacis, šampinjoni, paprika utt.

Marinādei - Citrona sula, 5-6 ēdamkarotes olīveļļas, 3 ķiploka daiviņas, piparmētru lapas un sāls.

Uztaisa marinādi – olīveļļa+citrona sula+sāls+ķiploki.

Sagriež dārzeņus, samaisa ar marinādi. Tad dārzeņus un sēnes sasprauž uz koka iesmiņiem un liek cepties uz grila – aptuveni 5 minūtes.

Pasniedz ar piparmētru lapiņām un ķiploku mērcīti.

20150522111159-32726.jpg

Un kā gan bez salātiem...

300g auksti kūpināta laša, 100g romiešu salātu, 100g konservētas kukurūzas, lociņi, 3 tomāti un 2 avokado.

Mārcei – 4 ēdamkarotes olīveļļas, 1 laima sula, sāls, cukurs, pipari.

Lai garšīgi dārza svētki!


Receptes un bildes: Uz oglēm grilēti ēdieni, Mājas&Dārzs pielikums