Ūdenskliņģerīši

pece
pece 29. novembris 2016 19:16
704

Gribētos man teikt - vecmāmiņas ūdenskliņģeri, bet tas būtu melots, jo mana vecmāmiņa nekad tādus necepa. Lai gan cepa brīnišķīgas plātsmaizes un burvīgus pīrādziņus.

Bet tā kā man garšo ūdenskliņģeri un īpaši priecē mazliet staipīgā konsistence, esmu sākusi tos cept pati.

Lai tos pagatavotu būs nepieciešams:

500-600 g kviešu miltu

50 g sviesta

10 g sāls

1 ēdamkarote cukurs

280-320 ml ūdens

10 -15 g ķimeņu

25 g presētā rauga

vēl ūdens vārīšanai un ola apziešanai.

Ņem raugu, cukuru, pāris ēdamkarotes ar kaudzi miltu un 50 ml silta ūdens no kopējā daudzuma un sajauc vienmērīgā pļurā. Novieto siltā vietā. Kad maisījums dubultojies apjomā, sāk jaukt mīklu.

Atlikušajā siltajā ūdenī izšķīdina  sviestu un sāli, pievieno ķimenes un miltus, pievieno aktīvo rauga maisījumu un sajauc. Sanāk samērā stinga mīkla.

Bļodu apklāj un leik siltā vietā rūgt.

Katlā lej ūdeni - apmēram 5 cm biezumā, pievieno tējkaroti sāls.

Kad mīkla dubultojusies, to dala gabaliņos un veido kliņģerīšus. Viens gabaliņš apmēram 70 g mīklas.

10-15 minūtes uz plāts kliņģerīšus uzraudzē. Liek verdošā ūdenī un apvāra no abām pusēm. Sākumā kliņģerīši nogrimst, tad uzpeld, tad apgriēž un ņem laukā. Liek uz plāts, apziež ar olu un cep gatavus 190-200 grādos.

Izklausās sarežģītāk, nekā ir patiesībā. Mūsmājās garšo visiem!

Labu apetīti!

Konkurss: Supergardā latviešu virtuve

20151008140647-14371.jpg

Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.


Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies