Tunča salāti sievišķīgajās pusdienās

Autors: Linduchy, 2013. gada 13. augusts, 14:58:32
Tunča salāti sievišķīgajās pusdienās

Tunča salāti pusdienās – viens no maniem  iecienītākajiem ēdieniem. Sievišķīgas pusdienas...jā, laikam tā arī ir, jo vīrs, ieraugot šādas pusdienas, painteresējās, kur ir viss pārējais ēdamais :D

Man patīk, ka šie salāti sniedz baudījumu gan acīm, gan vēderam, tie ir ātri un ērti pagatvojami, kā arī recepti var dažādot daudzās variācijās – tā, ka tie nekad nespēj apnikt. Un tā, šoreiz tapa  sātīgie tunča salāti, lai pietiek spēka sieviešu/mājsaimnieces darbiem līdz pat vakariņu laikam.

Sastāvdaļas:

1 bundžiņa konservēta tunča savā sulā

1 svaigs gurķis

½ liela dzeltena tomāta

½ sarkanas paprikas

2 novārītas olas

dažas pākstis saldo zaļo zirnīšu

dažas salātlapas

saujiņa novārītu Fusilli (vai cita pasta)

1 ĒK Extra Virgin olīveļļas

1 nepilna TK Balsamico

Pagatavošana:

Liekam vārīties pastu un olas (atsevišķi). Tikmēr sagriežam visas sastāvdaļas, saplūkājam salātlapas. Liekam visu salātu bļodā, pievienojam notīrītas un sagrieztas olas, novārīto pastu. Trauciņā ielejam olīveļļu un balsamico, samaisam. Lēnām pārlejam pāri visiem salātiem. Samaisam salātus un liekam uz šķīvjiem.

Pirms pasniegšanas šķīvjus dekorēju ar siera šķēlītēm, ogām un zaļumiem. Principā dekorēšanu var izlaist, jo salāti paši par sevi ir krāsaini un apetīti rosinoši, bet mums, meitenēm, jau patīk viss skaistais.

Un, protams, kā gan pusdienas bez vīna – šiem salātiem būs piemērots baltvīns. Manā gadījumā tas bija Riesling vīnogu šķirnes baltvīns. Bet tas jau ir atkarīgs no katra cilvēka individuālajām vēlmēm vīna izvēlē ;)

Ātri, ērti, skaisti un garšīgi!

Bon Appetit ;)

 

Recepšu konkurss: Sievišķīgās pusdienas