Tukšoju savu pieliekamo. Palīdzēsi?

hiperkeri
hiperkeri 10. jūnijs 2014 13:18
2707

Tā kā ledusskapim nepieciešama atkausēšana,bet pieliekamajam- produktu pārcilāšana un lietošanas termiņa pārraudzība,tad ir pēc iespējas efektīvāk jāizlieto tas,kas ir uz vietas. Šodien neizturēju un aizgāju uz veikalu vismaz pēc svaigiem dārzeņiem,jo ēdiena vienveidība manī izraisīja apātiju un vienkārši skumjas.(arī viena diena vienveidības mani ved līdz kliņķim).

Tāpēc jāuzspēlē spēle. Te būs mani produkti- liekam tos kopā recepšu idejās, lai tuvāko dienu laikā es mācītos,ko ar to visu iesākt. Ir jau lietas,kas vēl ilgi var stāvēt, bet, piemēram,ar zirņiem man nav pat ideju,kā rīkoties(sausie,graudos). Tā kā-lūdzu,vēršos pie jums pēc palīdzības un idejām.

Ledusskapja saturs ir daudzmaz iesākts, tāpēc īsti neiešu fočēt un postot- kā jau katrā mājā- mārrutki,sinepes, grieķu jogurts, ābolu zapte, mazliet pelmeņu, zirnīšu un burkānu maisījums, fitaki siers,šprotes, krabju gaļa, asā mango mērce,avokado eļļa,sasaldētas zemenes un dzērvenes. Salātlapas un gurķi. Šodien visu papildināja brokoļi un tomāti.

No riekstiem mājās ir valrieksti un dažādi žāvētie augļi,no garšvielām man viss ir vietā,esmu uzdevumu augstumos:)

Pieliekamais-

Te nu jāsāk revidēt..

20140610125447-19384.jpg

Gaida savu iznācienu,kad būs visādi zaļumi sapirkti vai kāda plašāka draugu kompānija ciemos

 

Tad visādi nieciņi mafincepšanai.20140610125556-63318.jpg

Nākamais- daudz graudaugu.Gan jau rīta putrās un mušļos aizies- jā!!!! MUSLIS ir atbilde!!!Ideja numur1!

20140610125811-41278.jpg

20140610125845-79792.jpg

 

Un visādas kārbas. tās gaida.

Tāda pasivitāte pret ēdienu sen nav bijusi.20140610125936-94103.jpg

20140610130053-57031.jpg20140610130134-53927.jpg

Jā,un pa vidu arī tādi brīnumi kā šitaki sēņu pulveris. Tas jau tur sen aizmirsts.Kaut derīgs.20140610130211-94605.jpg

20140610130330-11115.jpg

Un kur tad bez omas gurķīšiem? Man sen jau vairs nav omas, bet labi,ka ir kāda cita,kas tos gatavo:)

Un tad ir ZIRŅI. Nu kā ar tiem rīkoties??

20140610130454-21777.jpg

Un tad Ķīnas sekcija. Ar to nebūtu problēmas,tas ātri pazustu(kopā ar marinētajiem ananāsiem un cūciņu),taču to atlieku uz kādu dienu,kad būs maz laika gatavošanai,jo aizņem ļoti īsu laiku un relatīvi maz piepūles,lai pagatavotu eksotisku maltīti.

20140610130708-11562.jpg20140610130740-98225.jpg20140610130824-57117.jpg

Un šādiem maisījumiem jābūt mājās, kad visi striķi plīst pušu- draugi badā nenomirs. Taču tas man glabājās vistālākajā kaktā. līdz ar šiem-

20140610131003-66951.jpg

Visbeidzot- manā skapī noteikti jābūt sausmaizītēm kādai ātrai uzkodai,un vēl- jo mūsu mājā ir tendence dažkārt maizi aizmirst,sapirkt jaunu un tad ,kad tā pabeigta- iepriekšējo vai nu sakaltēt vai sapelināt..skumji ,bet fakts.

20140610131244-97148.jpg20140610131325-88496.jpg20140610131401-52693.jpg

Un vēl- manā skapī noteikti jābūt cepumiem (parasti jau pērku Selgu,taču tajā reizē,kad principā viss augstāk attēlotais tika pirkts,tika likts uzsvars uz izdevīgumu, lai vienā dienā nebankrotētu.tāpēc paņēmulētāko alternatīvu), kas noteikti gaida savu kārtu uz kārtējo siera kūku.

20140610131611-80417.jpg

un jā,kur nu bez visādiem šitādiem makaroniem.

Mums garšo itāļu virtuve.

Tad nu tagad uzdevums- vienkārši apmētājiet mani ar idejām,kā to pēc iespējas veselīgākā risinājumā realizēt! un,nu koooo darīt ar tiem zirņiem????

Tagad jāiet tas viss kārtot atpakaļ:D

 

Kādēļ sākt blogot Sieviešu Klubā?

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
hiperkeri 10. jūnijs 2014 15:21 Noelle

ok,šef:) tiks darīts!

Noelle 10. jūnijs 2014 15:11

Jā, patiesībā, tie persiki praktiski nedod garšu, bet tikai aromātu un sulīgumu. Kūpinātā gaļa un vistas fileja ļoti labi "nodzēš" to saldumu. Vienīgais - sāli noteikti neliec! Gan tā picas mīkla ir pasāļa, gan tomātu mērcē, sierā un gaļā ir sāls.

Noelle 10. jūnijs 2014 15:10 hiperkeri

Ja jūs ēdat austrumu ēdienus (saldskābās kombinācijas), tad nevajadzētu būt problēmām. Pie tam - tie persiki gan varētu izklausīties aizdomīgi, bet garša ir tiešām SUPER! Un visi, kas šo picu nogaršojuši, prasa vēl! :)

hiperkeri 10. jūnijs 2014 15:02

ja saliktu ananāsus,tad sanāktu Havaju pica:D

hiperkeri 10. jūnijs 2014 15:02

wow:) Kas te par idejām!! Noelle- hmm,man draugs diez vai akceptēs šādu kompelāciju:D Un es arī mazliet šķībi skatos,ja godīgi:D:D Bet vienreiz mūžā jau pamēģināšu kādā skumjā vakarā:D

Emmy 10. jūnijs 2014 14:38

Zirņus vienkārši izvāri... Ja neesi kā es, ēd kopā ar maltās gaļas mērci, lai biezputra saturīgāka, vari pievienot kartupeļus, draugam ļoti garšo šis ēdiena:)

Noelle 10. jūnijs 2014 14:31

Par pārējo slinkums domāt, bet saistībā ar picas mīklu un persikiem man ir ko teikt :D
Tātad - elementāri. Pagatavo mīklu un izrullē picas pamatnīti (es izmantoju standarta formas cepešpannu kantaino), virsū liec:
1) Tomātu mērci (visideālāk der vai nu Spilvas saldā vai ar saulē kaltētiem tomātiem)
2) nedaudz smalki rīvētu sieru (es parasti lieku kādu no labi kūstošajiem, pārsvarā, Holandes (Smiltenes izpildījumā) kombinācijā ar cieto parmesan tipa sieru attiecībās 2:1)
3) smalki sagrieztu kūpināto šķiņķi
4) josliņās izkārto strēmelītēs sagrieztu vistas fileju (uz standarta pannu pietiek ar vienu nelielu fileju)
5) šķētlītēs sagrieztu papriku (kāda nu garšo - sarkanā, oranžā, dzeltenā, zaļā)
6) pa vidu starp filejas josliņām kārtoju šķēlītēs sagrieztus konservētos persikus
7) pārkaisi ar SantaMaria Vidusjūras garšaugu maisījumu vai Apelsīnu pipariem
8) Pārber ar vēl nedaudz sieru
9) krāsnī iekšā uz 15 minūtēm.
10) Un tagad pamēģini noturēties, lai neapēstu to visu vienā vakarā :D