Truša gaļa gaļas receptes

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 26. maijs 2015 00:32
6393

Truša gaļa ir viena no vērtīgākajām mājlopu gaļām  – tā satur daudz proteīna, bet maz tauku, turklāt to iespējams viegli un ātri pagatavot. Tāpēc Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis šoreiz piedāvā idejas receptēm, kā viegli pagatavot truša gaļu.

TRUŠA SEDLS AR BURKĀNU – PILNGRAUDU PLĀCENĪŠIEM

20140414093004-14711.jpg

Pagatavošanas laiks: 40 minūtes

Porcija: 2 cilvēkiem

Nepieciešams:

  • Truša sedls 2 gab.

  • Burkāni 400 g

  • Pilngraudu milti – 5 ēdamk.

  • Olas– 2 gab.

  • Mini brokoļi – 200 g

  • Sāls – pēc garšas

  • Pipari – pēc garšas

  • Eļļa – cepšanai

Mērcei

  • Tomātu biezenis I love eco – 2 ēdamk.

  • Vorčestras mērce  – 1 ēdamk.

  • Cukurs  – 1 tējk.

Pagatavošana:

  1. Sasien truša sedlus ar aukliņu un liec katlā kopā ar notīrītiem, vidēji lielos gabalos sagrieztiem burkāniem

  2. Pievieno ūdeni tik daudz, lai nosegtu truša gaļu, vāri vismaz 20 minūtes

  3. Kad burkāni kļuvuši mīksti – nokās, bet truša gaļu turpini vārīt vēl 20 minūtes

  4. Īsi pirms truša gaļa gatava, izvāri arī brokoļus

  5. Burkānus samal viendabīgā masā, pievieno tai 2 olas un pilngraudu miltus

  6. No burkānu masas veido plācenīšus un cep kā pankūkas uz pannas, apcepot katru plācenīti no abām pusēm

  7. Kad truša gaļa novārījusies, nolej lielāko daļu buljona un saglabā to citiem ēdieniem

  8. Katliņā atstāj aptuveni 100 ml buljona, pievieno tam Vorčestras mērci, tomātu biezeni un cukuru

  9. Vēl nedaudz pavāri truša gaļu un pasniedz kopā ar tvaicētiem brokoļiem un burkānu plācenīšiem

Aikāgaršo padoms!

Truša gaļas buljonu, kas palicis pāri, atdzesē un glabā ledusskapī līdz 3 dienām un pagatavo no tā gardu zupu vai citu ēdienu.

MELNO LĒCU ZUPA AR TRUŠA GAĻU

20140414093048-61879.jpg

Pagatavošana laiks: 1,2 stundas

Porcija: 4 cilvēkiem

Nepieciešams:

Buljonam

  • Truša gaļa – 1 kg

  • Sīpols – 2 ēdamk.

  • Burkāni – 2 gab.

  • Ķiploks – 1 daiviņa

  • Selerijas sakne  – ¼ gab.

  • Lauru lapa  – 1 gab.

  • Ūdens – 2,5 l

Zupai

  • Beluga lēcas – 150 g

  • Paprika – 1 gab.

  • Vārīta kukurūza  – 1 gab.

  • Burkāns  – 1 gab.

  • Sāls  – pēc garšas

  • Zaļumi pēc izvēles  – 2 saujas

Pagatavošana:

  1. Noskalo truša gaļu, sadali mazākos gabalos un liec vārīties 2,5 litros ūdens

  2. Buljonam nosmel putas un pievieno selerijas sakni, lauru lapu, burkānus, sīpolus un ķiploka daiviņu

  3. Uz lēnas uguns vāri buljonu vismaz 40 minūtes

  4. Pēc 40 minūtēm no buljona izņem novārītos burkānus, sīpolus, ķiploku un lauru lapu – tie vairs nebūs nepieciešami

  5. Gatavo zupu – turpini vārīt buljonu, pievieno lēcas, kukurūzu, paprikas un burkānu gabaliņus

  6. Vāri zupu līdz lēcas kļuvušas mīkstas

  7. Pēc garšas pievieno sāli un piparus

  8. Pasniedz siltu ar svaigi grieztiem zaļumiem

Aikāgaršo padoms!

Izmēģini lēcu zupu vārīt nedaudz ilgāk, līdz lēcas izjūk, tad tu iegūsi krēmīgu biezzupu.  Ja, gatavo krēmīgāku zupu, gaļu atdali no kauliem, bet dārzeņus griez mazākos gabalos.

PAVASARĪGIE AKNU SALĀTI

20140414093132-99932.jpg

Pagatavošana laiks: 20 minūtes

Porcija: 4 cilvēkiem

Nepieciešams:

  • Truša aknas – 500 g

  • Gaišā sojas mērce – 3 ēdamk.

  • Medus – 2 ēdamk.

  • Citrons – 2 gab.

  • Jaukto lapu salāti – 65 g

  • Pākšu pupiņas – 400 g

  • Ābols – 2 gab.

  • Sarkanais sīpols – 1 gab.

  • Eļļa  – cepšanai

Pagatavošana:

  1. Iemarinē truša aknas – liec traukā aknas un pievieno gaišo sojas mērci, tējkaroti medu un sulu no ½ citrona

  2. Atstāj aknas marinēties vismaz 5 minūtes

  3. Aknas apcep līdz tās nedaudz karamelizējušās

  4. Kārto salātus  – liec jauktās salātu lapas uz šķīvja, pievieno blanšētas pākšu pupiņas un sarkano sīpolu šķēlītes

  5. Sagriez ābolu šķēlītes un apslaci ar citronu sulu, lai tās nekļūts brūnas, pievieno salātiem

  6. Pa virsu kārto karamelizētas trušu aknas

  7. Atlikušo citrona sulu sajauc ar medu un pārlej salātiem

Aikāgaršo padoms!

Pamēģini pagatavot šos salātus izmantojot arī cāļu, vistas, liellopu vai cūku aknas.

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Kerstyna 26. maijs 2015 17:15

Ņemu trusīti, tādu ap 2,5 kg, sadalu, lieku kefīra - sinepju marinādē - riktīgi samasēju, ledusskapī uz diennakti, zem sloga. Tad gabaliņus apcepu un tad sautējamā traukā - apakšā ieklāju cūkas krūtiņas škēlītes, tāds plāāānas, tad, kārtu ar sašķēlētiem burkāniem, tad lieku apcepto trusi, pārleju ar marinādi, no virsas uzkaisu drusku sāli un drusku pipariņu, lieku sautēties, kad viss jau baigi burbuļo, tad apmaisu, pagaršoju sāli, laboju situāciju un vēl lieku pašmorēties.

VIT@ 15. aprīlis 2014 15:26

mmm... man patīk !!! :)

VesmaSk 14. aprīlis 2014 17:30

Manējiem trusis ne visai garšo. Par cik pašiem ir truši (savai vajadzībai, ne lielā apjomā), tad pie gaļas tiekam vairāk vai mazāk regulāri. Es gan visu mīkstumu samaļu maltajā gaļā un tad "atšķaidu" cūkas malto gaļu ar truša. Apgraizītos kauliņus vāru zupās un sautējumos.
Kas attiecas uz gaļas produktu karamelizēšanu, tad manas garšas kārpiņas ir no tādām šausmām šokā.:D Negaršo man sāļajam kaut kas salds pa vidu.

pece 14. aprīlis 2014 09:43

Gards tas trusis ir, bet nu cena, cena.... nevar salīdzināt ar cūkgaļas cenu....