Trīs pastas salātu idejas maltītēm svaigā gaisā

Autors: Sieviešuklubs.lv, 2019. gada 10. jūnijs, 16:42:30
Trīs pastas salātu idejas maltītēm svaigā gaisā

Sākoties vasarai, pienācis īstais laiks ieviest jaunu ēšanas paradumu un doties baudīt maltītes svaigā gaisā. AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar veselīga dzīvesveida blogu “Foodprep.lv” piedāvā trīs krāsainas, sātīgas un ātri pagatavojamas pastas salātu receptes, kuras ērti ņemt līdzi piknikā vai pusdienu pārtraukumā parkā.  Pasta apvienojumā ar sezonālo produktu svaigajām garšām būs šīs vasaras ideālā kombinācija. 

Pastas salāti ar sparģeļiem un zemenēm piknikam (3 - 4 porcijām)

Sastāvdaļas:

Salātiem

Mērcei

Gatavošana: 

1)    Nomazgā un virtuves dvielī nosusina sparģeļus.

2)    Nolauž sparģeļa kātu (~2 - 3 cm) un atlikušo sparģeli sagriež apmēram 3 cm garos gabaliņos.

3)    Pagatavo makaronus atbilstoši norādei uz iepakojuma. Pēc pagatavošanas makaronus nokāš un noskalo aukstā ūdenī.

4)    Uz uzkarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā apcep sparģeļus apmēram 8  minūtes.

5)    Pa to laiku bļodiņā (ja salāti tiks ēsti tuvāko stundu laikā) vai mazā burciņā, kuru var aizvērt ar vāku (ja salāti tiks ēsti vēlāk), uztaisa salātu mērci, savienojot visas sastāvdaļas un kārtīgi samaisot.

6)    Lielā bļodā vai ēdiena uzglabāšanas traukā liek apceptos sparģeļus, izvārītos makaronus, rukolu vai spinātus.

7)    Neilgi pirms ēšanas nomazgā zemenes un katru sagriež četrās daļās, pievieno salātiem.

8)    Mērcīti pārlej pāri salātiem pirms ēšanas.

20190610164108-76091.jpg 

Pastas salāti ar garnelēm pēc aktivitātēm svaigā gaisā (3 - 4 porcijām) 

Sastāvdaļas:

Salātiem

Mērcei

Gatavošana:

1)    Pagatavo makaronus atbilstoši norādei uz iepakojuma. Pēc pagatavošanas makaronus nokāš, noskalo aukstā ūdenī un liek lielā bļodā.

2)    Makaroniem pievieno atlikušās salātu sastāvdaļas.

3)    Atsevišķā bļodiņā liek visas mērces sastāvdaļas. Samaisa un pievieno makaroniem.

4)   Salātus var baudīt uzreiz vai uzglabāt ledusskapī, lai pasniegtu vēlāk.

20190610164143-73662.jpg 

Pilngraudu pastas salāti ar sieru pusdienu kastītei (3 - 4 porcijām) 

Sastāvdaļas:

Salātiem

Gatavošana: 

1)   Pagatavo makaronus atbilstoši norādei uz iepakojuma. Pēc pagatavošanas makaronus nokāš, noskalo aukstā ūdenī un liek lielā bļodā.

2)   Pievieno pārējās salātu sastāvdaļas un apmaisa. 

3)   Ēd uzreiz vai liek noslēgtā ēdiena uzglabāšanas trauciņā, lai baudītu  vēlāk. 

*Pesto, protams, var pagatavot mājās. Sablenderē buntīti bazilika, sauju ciedru riekstu, sauju rīvēta parmezāna siera, pāris ēdamkarotes olīveļļas, ½ citrona sulas un šķipsniņu sāls. 

Lai top gardas maltītes!