Trīs idejas svaigiem, vasarīgiem un viegli pagatavojamiem pastas salātiem

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 10. jūnijs 2021 11:43
133

Ir iestājusies ilgi gaidītā vasara, un tā mūs arvien vairāk vilina doties pie dabas piknikos, pārgājienos un pastaigās. AS “Dobeles dzirnavnieks” kopā ar ēdienu blogeri Annu Pannu ir sagatavojuši trīs vasarīgas, svaigas un viegli pagatavojamas pastas salātu receptes. Šos salātus iespējams ērti paņemt līdzi jebkurā izbraukumā, un to pagatavošanai nepieciešamas vien pāris minūtes. Dodies zaļumos un izbaudi vasarīgu svaigumu arī uz sava šķīvja! 

Spinātu salāti ar citronu un baziliku  

Sastāvdaļas (4-6 porcijām):  

  • 250g “Dobeles dzirnavnieka” Cornetti pastas
  • 100g svaigu spinātu
  • 1 cukīni
  • 1 citrons
  • 1 sauja bazilika lapiņu
  • 50g ciedru riekstu
  • 4 ēd. k. Extra Virgin olīveļļas 

Gatavošana:

  1. Katliņā uzkarsē ūdeni un izvāra pastu, vadoties pēc instrukcijām uz iepakojuma. Pastu pēc vārīšanas atdzesē un liek lielā bļodā. 
  2. Uz nelielas uguns, pannā apcep ciedru riekstus, līdz tie kļuvuši maigi brūni. Pēc tam tos atdzesē citā trauciņā. 
  3. Cukīni nomazgā un sagriež gabaliņos.
  4. Pēc riekstu apcepšanas uz pannas uzlej tējkaroti olīveļļas un apcep cukīni (ne ilgāk kā 4-5 minūtes). Cukīni pievieno pastai, liek klāt spinātus un saplēstas bazilika lapiņas (dažas lapiņas atstāj dekorēšanai).
  5. Nelielā bļodiņā sajauc rīvētu citrona miziņu (tikai pašu virskārtu), citrona sulu, olīveļļu un visu samaisa. 
  6. Īsi pirms pasniegšanas salātiem pievieno mērci un riekstus. Dekorē ar atlikušajām bazilika lapiņām. 

20210610114227-26862.jpg 

Svaigie dārzeņu salāti ar zemesriekstu mērci 

Sastāvdaļas (4-6 porcijām):

  • 150g “Dobeles dzirnavnieka” Farfalle pastas
  • 1/2 Ķīnas kāposta
  • 1 ābols
  • 6 redīsi
  • 1 zilais sīpols
  • 1/10 daļa zilā kāposta vai galviņkāposta
  • 1 liels burkāns
  • 50g lociņu
  • 100g zemesriekstu 

Mērcei:

  • 1 ēd. k. zemesriekstu sviesta
  • 2 ēd. k. sojas mērces
  • 1/2 citrona sulas
  • 3 ēd. k ūdens  

Gatavošana: 

  1. Katliņā uzkarsē ūdeni un izvāra pastu, vadoties pēc instrukcijām uz iepakojuma. Pastu pēc vārīšanas atdzesē un liek lielā bļodā. 
  2. Atsevišķā traukā sarīvē burkānu. Smalki sagriež ābolu, redīsus, Ķīnas kāpostu, zilo sīpolu, lociņus un zilo kāpostu vai galviņkāpostu. Dārzeņus sajauc ar makaroniem.
  3. Uz pannas apcep zemesriekstus, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni. Riekstiņus pievieno salātiem. 
  4. Mazā bļodiņā sajauc mērces sastāvdaļas, līdz izveidojusies viendabīga masa. Mērci pievieno salātiem un samaisa. 
  5. Dekorē ar papildu riekstiem un lociņiem.  

20210610114308-42511.jpg

Nektarīnu salāti ar tomātiem un rukolu 

Sastāvdaļas (4-6 porcijām):

  • 150g “Dobeles dzirnavnieka” Fusilli trīskrāsu pastas
  • 100g rukolas
  • 200g ķiršu vai plūmju tomātiņu
  • 3 nektarīni vai persiki
  • 1 bundža konservētas kukurūzas 

Mērcei: 

  • 4 ēd. k. Extra Virgin olīveļļas
  • 2 ēd. k. balzāmetiķa
  • 1 tējk. medus
  • 1/2 tējk. Dižonas sinepju

Gatavošana:  

  1. Katliņā uzkarsē ūdeni un izvāra pastu, vadoties pēc instrukcijām uz iepakojuma. Pastu pēc vārīšanas atdzesē un liek lielā traukā.
  2. Pastai pievieno rukolu, kukurūzu un sagrieztus tomātus. 
  3. Nektarīnus sagriež daiviņās un apcep uz grilpannas vai uz parastās pannas. Nektarīnus liek klāt salātiem. 
  4. Atsevišķā trauciņā samaisa sastāvdaļas mērcei. Mērci pievieno salātiem, samaisa un pasniedz. 

Lai labi garšo, un tiekamies piknikos!

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies