Trīs ekonomiskas un veselīgas receptes ar ķirbi

Ciao
Ciao 6. novembris 2016 17:21
2179

Visās receptēs izmantots Acorn ķirbja šķirne.

Ķirbja zupa (4 personām)

Puse no vidēja lieluma ķirbis iztīrīts un sagriezts mazos gabalos

1 liels burkāns notīrīts un sagriezts mazos kubiciņos

4 ķiploka daivas

Sāls

Pipari

Pagatavošana

Katliņā ielej pili olīveļļas, pievieno ķirbi, burkānus un ķiploku. Cep līdz brūns un mīksts, pievieno divas glāzes ūdens, samaisa un ļauj vārīties (15-20 min). Beigās pievieno sāli, piparus, ja nepieciešams vēl ūdeni. Blenderē. Mūsmājās zupas ir pamata ēdiens, tādēļ attiecīgi tiek pasniegta ar lietām, kas to padara vēl sātīgāku. Piemēram, miniatūriskām gaļas un biezpiena bumbiņām kā arī pannā blanšēti spināti (ņammmaaa). Šī ir vīra mīļākā versija par ķirbi.

20161106171908-17607.jpg 

Ķirbju lecotto jeb ķirbis ar sarkanajām lēcām (2 personām)

Sastāvdaļas

¼ daļa ķirbja sagriezta gabaliņos

3 saujas sarkano lēcu

2 līdz 3 glāzes dārzeņu buljona

Sauja sasmalcināta cietā siera

Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

Uzkarsē pannā pili olīveļļas un cep ķirbi. Ķirbim paliekot mīkstam pievieno sarkanās lēcas un dārzeņu buljonu. (perfektais dārzeņu buljons - katliņā ūdenim pievieno sasmalcinātu sīpolu, ķiploka daivas, burkāna šķēles, selerijas kātu, lauru lapas, kanēļa standziņas un krustnagliņas. Ļauj visam vārīties līdz stundai, beigās buljonu nokāš). Lēcām esot gatavām bagātīgi pievieno cieto sieru, samaisa. Pie pasniegšanas pārkaisa vēlreiz. Ņam, šī ir kļuvusi par manu favorīta recepti ātrajām pusdienām.

 20161106172011-81057.jpg

Vienkāršā ķirbju kūka

Kūkas trauka diametrs 10cm

Sastāvdaļas

30gr sviests

3 ē.k. pūdercukurs

1 ola

1 t.k. kanēļa/anīsa/muskatrieksta pulveris

½ t.k. cepamā pulvera

½ glāze miltu

½ glāze ķirbju purē

Pagatavošana

Uzkarsē krāsni 180 grādos. Traukā istabas temperatūrā turētu sviestu sajauc ar pūdercukuru līdz viendabīgai masai, pievieno olas. Sajauc līdz viendabīgai konsistencei. Pievieno kanēļa/anīsa/muskatriekstu pulveri, cepamo pulveri un miltus. Kārtīgi iejauc līdz iegūst viendabīgu masu un pievieno ķirbja purē. (katliņā sutināts ar pili olīveļļas ķirbis beigās sablenderēts). Kūkas trauku iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Pilda trauku ar kūkas masu un viegli sitot pret galdu izsit gaisu. Cep krāsnī līdz 30 min.

Krēma kārtai krēmsieru sajauc ar pūdercukuru un citrona sulu. Dekorācijai sasmalcināti valrieksti. Krēma kārtu var likt uz pavisam atdzisušas kūkas. Kūka garšos nākamajā dienā ļoti labi. Mūsu brāļa bērns šo kūku ir pasludinājis par savu mīļāko ar visu to, ka ķirbis viņam negaršo, bet kūka labākā.

 20161106172112-29401.jpg

Labu apetīti 

VIT@

Ķirbīšrecepšu konkurss

20151008140647-14371.jpg

Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.


Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Ciao 6. novembris 2016 18:32 ofelija

:$(inlove) paldies :*

ofelija 6. novembris 2016 18:30

Man, skatoties siis bildes ,siekala liidz zemei un jaunas receptes kirbim!
Te ir viss-veseliigs un loti skaisti pasniegts katrs eediens!