Tomātu zupa ar lasi un nūdelēm

zemenesuningvers
zemenesuningvers 28. aprīlis 2013 00:00
1934

 

Kaut gan drīzāk to varētu nosaukt par laša zupu ar tomātiem un nūdelēm :) Visai vienkārši un ātri pagatavojama zupa, bet cik garda! Lielisks ēdiens vakariņām - gana viegls, bet gana sātīgs, lai pēc pusstundas roka nestieptos pēc kāda vakara našķa.

 

 

Ko es izmantoju? (mazam katliņam)

 

1.2 l laša buljonu (man bija aizķēries no iepriekšējā dienā vārīta laša), bet derēs arī ūdens 220g laša fileju 50g olu nūdeles 6 kārtīgas ēd.k. tomātus savā sulā 1/2 daiviņu ķiploka 1 olu sauju garneles sāli, svaigas dilles, citronpiparus, kaltētu oregano 2 ēd.k. kartupeļu cieti

Kas jādara?

Buljonā (vai ūdenī) liekam vārīties nūdeles, kad tās ir pāris minūtes pavārījušās, liekam klāt tomātus savā sulā un laša gabaliņus. Kā arī pievienojam sāli pēc garšas. Tikmēr garnelēm piespiežam klāt ķiploku un atstājam nostāvēties - lai garneles mazliet pārņem ķiploka garšu un smaržu. Kad nūdeles ir bez vienas minūtes gatavas, iecilājam zupā olu (sakuļam olu krūzītē un ar dakšas palīdzību lēnām iecilājam to zupā). Sagatavojam kartupeļu cieti. 2 ēdamkarotes cietes atšķaidām ar aptuveni 70g silta ūdens un kārtīgi izmaisām, lai nav nekādi kunkuļi un bumbuļi. Un lēni lejam klāt zupai, to nepārtraukti maisot. Kad zupa gatava, pēc garšas pievienojam citronpiparus, oregano, pieberam smalki sagrieztas dillītes un garneles (ar visiem ķiplokiem!). 

 

 

Vuolā! 20 minūtes un gardas vakariņas gatavas! Lai labi garšo!

 

 

Piedalies recepšu konkursā "Zivju ēdieni un jūras veltes" arī tu...

 

 

                                         

 

 

 

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies