Thisisme -Laša pīrāgs

zemenesuningvers
zemenesuningvers 27. aprīlis 2013 17:00
2173

 

Šoreiz teikšu īsi un skaidri: pīrāgs ir perfekts! Un tas ir pagatavojams krietni vieglāk kā sākumā varētu šķist. Piebildīšu vien, ka tas ir vēl viens somu tradicionālās virtuves šedevrs.

 

 

Ko es izmantoju mīklai?

 

150g sviesta istabas temperatūrā 2 glāzes kviešu miltu 200g viegla krējumsiera (es izmantoju Philadelphia light)

Ko es izmantoju pildījumam?

1 ēdamkaroti sviesta 1 mazu, smalki sagrieztu sīpolu 3/4 glāzes parasto rīsu 1.5 glāzi ūdens (var izmantot arī vistas vai dārzeņu buljonu) 2 glāzes gabaliņos sagriezta laša (aptuveni 300-400g) 2 cieti novārītas olas, smalki sagrieztas sāli un piparus 2 ēdamkarotes piena 1 ēdamkaroti citrona sulas ļoti labi klāt derētu arī dilles (man gan nebija)

Ko es izmantoju glazūrai?

1 olas dzeltenumu 2 ēdamkarotes piena

Kas jādara?

Vispirms gatavojam mīklu. Bļodā kārtīgi sajaucam miltus ar sviestu, tad pievienojam krējumsieru un atkal visu kārtīgi sajaucam, līdz mīkla labi turas kopā. Saveļam vienā kārtīgā bumbā un ietinam pārtikas plēvē vai folijā nostāvēties. Mīklai vajadzētu izskatīties kā bildē pa labi. Uzliekam vārīties olas. Kamēr mīkla savā nodabā gatavojas, tikmēr sagriežam sīki sīpolu un liekam katliņā kopā ar 1 ēdamkaroti sviesta apcepties. Kad sīpoli mīksti, beram klāt rīsus, visu kārtīgi apmaisām - lai visi rīsi ir sviestā un tad lejam klāt ūdeni/buljonu kā arī pievienojam sāli pēc garšas. Atstājam vārīties uz aptuveni 15min, kamēr rīsi ir gatavi un ūdens ir izzudis. Kamēr rīsi vārās, tikmēr sagriežam lasi tādos paviršos gabalos, aptuveni 2x2cm. Tikmēr jau arī olas būs gatavas. Smalki sagriežam arī tās un pieliekam klāt lasim. Pievienojam sāli pēc garšas. 

 

Kad mums visas sastāvdaļas pildījumam ir gatavas, atkal ķeramies klāt mīklai. Sadalām mīklu divās aptuveni vienādās daļās. Uzklājam uz pannas cepampapīru un uz tā izrullējam mīklu aptuveni 15x30cm, savukārt otru mīklas daļu izrullējam par dažiem cm mazāku: kā bildē.

Uz apakšējās daļas izliekam visus rīsus un uz rīsiem - lasi. Apslacam ar citrona sulu un, ja šķiet par sausu, var pārliet ar karoti saldā krējuma.

Liekam virsū mazāko mīklas kārtu un aizrullējam maliņas ciet, apsmērējam ar olas - piena maisījumu un liekam cepties 190 grādu temperatūrā aptuveni 45 min, kamēr pīrāgs glīti brūns.

 

 

 

 

 

 Labu apetīti! :)

 

Piedalies recepšu konkursā "Zivju ēdieni un jūras veltes" arī tu...

 

 

                                         

 

 

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
emmanuelle 28. aprīlis 2013 10:01

Interesanta recepte!Mans viirs lasi taisa loti vienkaarsi-iznaak eest diezgan biezi.Tagad domaaju,nezin kaa garsotu taads piiraags?

zemenesuningvers 28. aprīlis 2013 09:21

Paldies par vērību :) Prieks, ka cilvēki lasa un pat atceras (party)

taschinka 28. aprīlis 2013 09:17

Vienkārši bieži nācās saskarties,ka kopē svešas receptes.Šo recepti biju jau lasījusi tavā blogā tādēļ iekrita acīs :)

zemenesuningvers 28. aprīlis 2013 09:16

Un jā, nomainīju lietotājvārdu, lai vairs nerodas pārpratumi :)

zemenesuningvers 28. aprīlis 2013 09:13

Tas ir mans blogs, viss kārtībā :)

taschinka 28. aprīlis 2013 08:22

thisisme

Vai šis blogs ir tavs? Ja,jā,tad viss skaidrs,bet ja,nē,tas nozīmē,ka recepte paņemta un pārkopēta.

http://zemenesuningvers.blogspot.com/2012/03/gardais-lasa-pirags-lohipiirakka.html

hiperkeri 27. aprīlis 2013 20:29

pievienojos pecei:D Izskatās apetelīgi:):):)
Jāsaka,ka tīri emocionāli,kad redzu,ka kaut kur pildījumos pievieno rīsus(arī kotletēm,dajebkur:D),tā man tas saistās ar Lielu Krāpšanu:D:D:D:D
Bet tas ir tikai man,tā kā viss kārtībā:)

smukaa 27. aprīlis 2013 20:01

Atgādina lielu tīteni (emo)

pece 27. aprīlis 2013 18:58

Labi, ka mājās nav laša, aizskrietu uz virtuvi šmorēt!