Svētku maizīte ar pagātnes garšu.

nosiguldas
nosiguldas 1. jūlijs 2016 14:42
1169

Es neesmu centīga pavāre un konditore, šo lomu manā mājā ir pārņēmis vīrs.   Un es ar pārliecību varu teikt, ka vīrieši gatavo ļoti garšīgi. 

Ir divi svētki ar savām tradīcijām, kad svētku galdu no A-Z klāju es. Tie ir Ziemassvētki ar rīta kafiju ar kanēli un Jāņi. Abos svētkos es cepu kādu gardu maizīti, smalkmaizītes  vai pīrāgus.  Šogad pievērsu uzmanību kādai jaukai un pavisam ne grūtai receptei, kuru savā blogā bija aprakstījusi viena no māmiņu kluba blogerēm.

Pilno recepti var redzēt te:

http://ululastelpa.blogspot.com/2012/01/bernibas-saldskabmaize.html

Nepieciešamās sastāvdaļas ( 4 vidēji kukuļi):
1 kukulis "ķieģelītis"
1 l kefīrs
1 paciņa ( 100g) svaigais raugs
apmēram 1,2 kg kviešu milti
1 tējkarote sāls
240ml cukurs
6 ēdamkarotes (apmēram 30g) ķimenes
eļļa mīklas pārziešanai

Es ņēmu visu sadalot uz pusēm un man sanāca divi mīksti un ļoti garšīgi maizes kukulīši. Es ķimeņu vietā liku sēklu maisījumu.

P.S. Gribēju izbaudīt jauno sieru TRIKATA Light, bet veikala plauktā tā arī to neieraudzīju.

Mūsu galdu šogad rotāja rabarbermaizīte un slinkie pīrāgi.

Rauga mīklu, izveltnē uzliek apceptu gaļiņu un sarullē sanāk kas līdzīgs veikalā ceptām kanēlmaizītēm tikai ar gaļu. Galvenais ātri un nav nogurdinoši un visiem ļoti garšoja.

Šī gada top saldais, kura gatavošanā piedalījās arī mazā Katrīne ir biezpiena krēms ar zemeņu mērci. Noderēs visiem, kam liekas zemenes par stiprām.

20160701143707-37805.jpg

20160701143722-28811.jpg

Zemenes sablenderējam ar cukuru. Biezpiena krēmam ņemu vājpiena biezpienu un saldo krējumu. Nedaudz sakuļ saldo krējumu ar cukuru un pāris pilītēm citrona sulas, tad pievieno paciņu biezpiena un turpina putot, kamēr krēms ir viendabīgā masā. Saldais gatavs, kaut vai pavisam vienkāršs, BET GARŠĪĪĪGS GAN.

Līgošanas konkurss ar TRIKATA Light

 20160323224136-57484.jpg

Māksla izgaršot!


Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies